29.01.2024
Телеканал NTD

З готелів — бездомним: як у Гонконзі переробляють мило

З готелів — бездомним: як у Гонконзі переробляють мило

З п'ятизіркових готелів — у руки бездомних. Неурядова організація в Гонконзі вирішила зменшити відходи мила. Готелі..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

З п’ятизіркових готелів — у руки бездомних. Неурядова організація в Гонконзі вирішила зменшити відходи мила. Готелі щорічно викидають тисячі шматків цього продукту.

За рік цей готель використовує понад 118 тисяч шматків мила. Водночас часто постояльці до нього навіть не торкаються, але воно однаково опиняється в смітнику. Однак тепер працівники готелю рештки мила не викидають. Вони обходять номери й збирають усе, що залишилося.

[Дженні Джонстон, представниця готелю]:
«Відходи мила в готельній індустрії серйозна проблема. Гості, коли виїжджають, мило із собою не забирають. Ось чому ми заснували партнерську програму Soap Cycling. Ми відповідальні за те, щоб наш вплив був екологічним та етичним».

Організація Soap Cycling виникла 2012 року. Сьогодні вона збирає відходи мила більш ніж у 80 готелях Гонконгу.

[Меттью Мо, представник Soap Cycling]:
«Ми робимо так, щоб гігієнічні продукти не шкодили довкіллю, особливо не порушували кислотність ґрунту. Ми тут, щоб допомогти людям, яким потрібні засоби гігієни».

Нове мило роблять невеликим. Як показує практика, саме таке має найбільший попит у людей без постійного місця проживання.

[Мішель Вонг, активістка]:
«У бездомних немає грошей на засоби гігієни. Ось чому вони приходять до нас за пожертвами. До того ж там, де вони зупиняються, не можна зберігати речі. Ось чому гігієнічні набори, тестери чи пробники їм підходять найбільше».

Торік у Гонконзі організація переробила понад 420 тисяч шматків мила.

Водночас Soap Cycling також розширила свою діяльність на інші країни, зокрема Камбоджу, Філіппіни, М’янму та Сінгапур.
Коротке посилання на цю сторінку:

З готелів — бездомним: як у Гонконзі переробляють милоУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГонконг посилив закон про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїНаселення Китаю зменшується другий рік поспільГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: