05.07.2024
Телеканал NTD

Школи фінського міста повертаються від екранів до паперу

Школи фінського міста повертаються від екранів до паперу

У цій школі фінського міста Рійгімякі учні повертаються до старого доброго паперу. Відмовляючись від ноутбуків та..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

У цій школі фінського міста Рійгімякі учні повертаються до старого доброго паперу. Відмовляючись від ноутбуків та планшетів, вони беруть до рук книжки.

Це ініціатива влади міста, розташованого приблизно за 70 кілометрів на північ від Гельсінкі. Місцевих батьків і вчителів непокоїть вплив гаджетів на молодь і дітей.

Система державної освіти Фінляндії набула світової популярності завдяки своїм гарним результатам і готовності пробувати нові методи навчання.

У багатьох школах донедавна всім учням віком після 11 років безоплатно видавали ноутбуки. У більшості шкіл Рійгімякі книжки перестали використовувати у 2018 році.

Проте останнім часом у всій Фінляндії результати навчання дітей поступово погіршувалися.

[Мінна Пелтопуро, психолог]:

«Мозок дуже вразливий за багатозадачності, особливо в такому юному віці. Тому він не може добре справлятися».

Нині фінські підлітки в середньому дивляться в екрани до шести годин на день.

Психологи кажуть, що надмірне використання гаджетів пов’язане як із фізичними, так і з психологічними ризиками. Воно може спричинити проблеми із зором, зростання тривожності та багато іншого.

Чотирнадцятирічна Елле це підтверджує.

[Елле Сокка, школярка]:

«Коли ми користувалися хромбуком, я іноді заходила на інші сайти. Можливо, я не завжди зосереджувалася на важливих речах».

Учителька англійської мови Мая Каунонен рада змінам.

[Мая Каунонен, учителька англійської мови]:

«Я справді думаю, що це змусило дітей більше концентруватися під час уроків. Поменшало чинників, що відвертають увагу».

Уряд Фінляндії розробляє новий закон, який заборонятиме використовувати персональні пристрої, такі як телефони, під час уроків у школі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Школи фінського міста повертаються від екранів до паперуБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьНафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліLEGO відмовиться від нафти у виробництві своїх кубиківЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЖителі Барселони протестують проти туризмуВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікувалиМоцарела з буйволиного молока — горда традиція італійської КампаніїВ Угорщині повінь досягла піка: затоплено вулиці та будинкиХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: