05.07.2024
Телеканал NTD

Тисячі австралійців страждають від погано вивченого синдрому ПОТ

Тисячі австралійців страждають від погано вивченого синдрому ПОТ

Австралійська дівчина Тесс Гансен на вигляд здається абсолютно здоровою. Але за останні роки вона пропустила вже..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Австралійська дівчина Тесс Гансен на вигляд здається абсолютно здоровою. Але за останні роки вона пропустила вже 200 днів навчання в школі. Її мучить прискорене серцебиття, запаморочення та хронічна втома.

[Тесс Гансен, пацієнтка із синдромом ПОТ]:

«Моє соціальне життя пішло під укіс. Бо з людьми я переважно спілкуюся в школі».

Тесс страждає від постуральної ортостатичної тахікардії, або скорочено ПОТ. Але діагноз їй змогли поставити лише за півтора року після звернення до лікарні.

[Лілі Гансен, мама пацієнтки]:

«Це був дуже похмурий час — час розпачу».

Лікарі кажуть, що людей із синдромом ПОТ може бути чимало.

[Денніс Лау, кардіолог]:

«Це захворювання медицина досі погано вивчила. Багато пацієнтів звертаються до відділень швидкої допомоги, а їм кажуть, що з ними все гаразд».

Кардіологів дуже цікавить ця недуга. Але причин її виникнення вони поки що не з’ясували. У деяких випадках спровокувати синдром ПОТ можуть інфекційні хвороби. Останніми роками найчастіше таке відбувається після «ковіду». Синдром ПОТ може вражати до 14 % хворих.

У Південній півкулі є поки що лише одна лікарня, де приймають пацієнтів із ПОТ. Вона розташована в штаті Південна Австралія. Але черга така велика, що треба чекати 15 місяців.

Утім, ця хвороба хоч і впливає на якість життя, але не зменшує його тривалості. До того ж є методи, які допомагають набагато поліпшити стан хворого.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі австралійців страждають від погано вивченого синдрому ПОТСотні мігрантів з Марокко вплав добираються до іспанської СеутиЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанні«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриУ Венесуелі почався різдвяний сезон на два місяці раніше, ніж зазвичайШколи фінського міста повертаються від екранів до паперуБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.У Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиНа кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: