20.01.2024
Телеканал NTD

Відчути себе Алісою в Дивокраї пропонують у Нью-Йоркському ботанічному саду

Відчути себе Алісою в Дивокраї пропонують у Нью-Йоркському ботанічному саду

Гігантський кролик зустрічає гостей у Нью-Йоркському ботанічному саду, ніби запрошуючи увійти в кролячу нірку й поринути..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Гігантський кролик зустрічає гостей у Нью-Йоркському ботанічному саду, ніби запрошуючи увійти в кролячу нірку й поринути в пригоди. Тут проходить виставка за мотивами казок Льюїса Керролла про Алісу. Гості поринають у світ чарівництва та природи.

[гостя виставки]:

«Це справді захопливо. Маленькою я любила читати “Алісу в Дивокраї” та “Алісу в Задзеркаллі”».

На виставці можна помилуватися інсталяціями та унікальними рослинами, такими як латаття Вікторія амазонська. Сюди приходять і старі, і молоді. А Діана Другі захотіла відзначити в Нью-Йоркському ботанічному саду свій 93-й день народження.

[Діана Другі, гостя виставки]:

«Моя невістка вирішила, що оскільки я ніколи такого не бачила, а мені вже багато років, то час для таких розваг закінчується. І ось ми тут».

Ідея провести таку виставку виникла десять років тому, а готувалися до неї останні два з половиною роки. Організатори хочуть не лише нагадати гостям про знаменитий твір, а й пробудити цікавість до природи.

[Мікаела Райт, працівниця ботанічного саду]:

«Аліса — це допитлива дівчинка. І вона ніби уособлює наше дитинство, коли ми ставили мільйон запитань. Будь-яка восьмирічна дитина постійно запитує: “Чому?” І думаю, один із найважливіших аспектів, пов’язаних з “Алісою в Дивокраї”, — це нагадування, що стаючи дорослими, ми іноді втрачаємо дитячу допитливість».

Гостям також пропонують узяти участь у чаюванні та скуштувати незвичайні напої та тістечка. А в Бібліотеці Мерца можна побачити колекцію книжок про пригоди Аліси, видані різними мовами.

Виставка «Дивокрай: цікава природа» триватиме до кінця жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відчути себе Алісою в Дивокраї пропонують у Нью-Йоркському ботанічному садуМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаЯк в Іраку дітей відволікають від соцмереж гончарствомВиставку в Лондоні присвятили захопленням британцівОнігірі — душа японської кухніМашини-амфібії востаннє пройшли каналами АмстердамаВисокі жінки Австралії об’єднуються, щоб стати впевненішими в собіФольклорний марш: як у Сараєві проходив фестиваль народних танців та пісеньМодний скафандр: Pierre Cardin розробив прототип для астронавтів ЄКАХудожник, який першим став зображати усміхнених людей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: