20.02.2024
Телеканал NTD

Машини-амфібії востаннє пройшли каналами Амстердама

Машини-амфібії востаннє пройшли каналами Амстердама

Мальовничий парад машин-амфібій пройшов каналами Амстердама. Це завершальний етап багатоденного туру кількома нідерландськими містами. Власники цих..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Мальовничий парад машин-амфібій пройшов каналами Амстердама. Це завершальний етап багатоденного туру кількома нідерландськими містами.

Власники цих унікальних автомобілів востаннє увійшли у води Амстердама. З 2025 року їм буде заборонено в’їжджати до міста через нові екологічні норми.

[Рій Болкс, співорганізатор]:

«Я теж хотів долучитися, бо хотів відчути атмосферу Амстердама. Люди стоять біля каналів, на мостах, вони хочуть це побачити. Неважливо, скільки їм — три роки чи 80 — усі раді нас бачити».

Електричні машини-амфібії трапляються дуже рідко. Ними нелегко керувати, бо акумулятор занадто великий та важкий.

[Онно Ден Буер, учасник із Нідерландів]:

«Звичайно, усі мають думати про довкілля, і ми це розуміємо, але шкода, що ми не можемо зробити ці машини електричними. Поки що це неможливо. Тож ми насолоджуємося останнім разом».

Щороку ентузіасти впродовж тижня ходять водними каналами якоїсь європейської країни. Зазвичай бере участь близько 80 транспортних засобів.

Цього року настала черга Нідерландів. Востаннє покататися знаменитими каналами Амстердама прибуло 100 машин-амфібій.

Захід розпочався в Амстердамі, після чого машини пройшли через міста Моннікендам та Утрехт, а потім повернулися до Амстердама.

Уперше парад відбувся 1987 року. Місто приймало його чотири рази.

[Елеонора Мореллі, учасниця з Італії]:

«Дуже цікаво, коли на машині заходиш у воду. Першого разу це дуже дивно, тому дуже емоційно».

Нове законодавство не поширюється на всю країну, тож парад ще зможе пройти в Нідерландах. За кілька років він відбудеться у Фрисландії.

А наступного року машини-амфібії вирушать до Бельгії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Машини-амфібії востаннє пройшли каналами АмстердамаВиставка старовинних килимів приваблює колекціонерів і торговців до СтамбулаВ Іспанії відроджують дзвонарствоПарад корів: на розкішному швейцарському курорті пройшов фермерський фестивальСтрибки з висоти: у Мостарі святкують 20-річчя відновлення Старого мостуМати стала натхненням для дизайнера Бори Аксу на Тижні моди в ЛондоніКвітковий килим у Брюсселі цього року змінив традиціїБоянська церква в столиці Болгарії приваблює туристів неоціненними середньовічними фрескамиБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляж

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: