Ця невелика кулінарна школа ознайомлює з великою кількістю смаків.
[Евелін Біллі, кухарка]:
«Киньте курку в каструлю».
Сьогодні до кухарки Евелін Біллі прийшло двоє учнів із Кейп-Йорка. Вони вивчають кулінарію корінних народів Австралії.
[Евелін Біллі, кухарка]:
«Деякі з них просто приходять і дивляться, як я готую. І це їх надихає, тому що вони роблять це вдома».
Евелін живе в районі Торресової протоки, яка відокремлює Австралію від острова Нова Гвінея. Вона, аборигенка за походженням, використовує кулінарію для збереження своєї культури.
Її надихнув візит до фудкорту торгового центру в Таунсвіллі.
[Евелін Біллі, кухарка]:
«Коли я стояла там, то зрозуміла, що там представлені всі культури, крім нашої. Я подумала, де ж моя культура?»
Тепер Біллі відкрила свої перекусні та ресторан, які готують страви кухні островів Торресової протоки.
[Евелін Біллі, кухарка]:
«Під час їди люди зазвичай розмовляють. Хтось питає: “А що це за страва?” Починається розмова, а потім вона перетворюється на урок».
У кухні островів Торресової протоки відчутний вплив Японії, Філіппін, Малайзії та Шрі-Ланки.
[Мона Тамвой, кухарка]:
«Багато некорінних жителів підходять і купують наші страви. А потім повертаються по добавку».
Коротке посилання на цю сторінку: