20.05.2024
Телеканал NTD

Австралійка відкрила ресторан для аутистів

Австралійка відкрила ресторан для аутистів

Австралійка Діана Волліс росла, почуваючись не такою, як усі. І довго ніхто не міг допомогти їй..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Австралійка Діана Волліс росла, почуваючись не такою, як усі. І довго ніхто не міг допомогти їй зрозуміти, у чому річ. Каже, що має проблеми зі сприйняттям навколишнього світу. Через це люди її цуралися.

[Діана Волліс, власниця ресторану]:

«Маю труднощі зі сприйняттям текстури продуктів та їх поєднанням, а ще зі ставленням до приправ та соусів і навіть іноді до кольору».

Діана була вчителькою і часто мала справу з дітьми з аутизмом. А потім їй самій поставили такий діагноз, а ще синдром дефіциту уваги та гіперактивності. Жінка також зрозуміла, що таких, як вона, багато. Вона вирішила відкрити ресторан, де такі люди могли б спокійно повечеряти.

[Діана Волліс, власниця ресторану]:

«У нас тарілки із секціями. Можна вибрати три або п’ять страв, які вам потрібні. Є білок, вуглеводи та овочі».

У ресторані заспокійлива атмосфера. Для гостей є антистресові іграшки. І приходять сюди не лише аутисти, а й усі, кому подобається тиша.

[гостя ресторану]:

«Я дуже рада, що місцеві громади намагаються створити сприятливі умови не тільки для людей, які страждають на аутизм, але й для всіх, кому потрібне спокійне місце або вечеря, організована таким чином».

Експерти кажуть, що половина людей з аутизмом не вечеряє в громадських місцях. А такий ресторан допоможе змінити ситуацію.

[Гелен Грем, директор організації Autism SA]:

«Також це підійде й батькам, які хочуть кудись сходити з дітьми, що хворіють на аутизм. У звичайній ситуації це може стати важким випробуванням, бо діти іноді поводяться так, що люди їх не розуміють і не приймають».

Діана завершила свою кар’єру вчителя й тепер увесь свій час присвячує ресторану. Меню вона розробила разом із фахівцями з організації, яка допомагає аутистам.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійка відкрила ресторан для аутистівВиставка старовинних килимів приваблює колекціонерів і торговців до СтамбулаЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуЗолотий призер конкурсу NTD з бойових мистецтв поділився своїми секретамиВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїДанія повернула Бразилії унікальну мантію з червоного пір’яВ Іспанії відроджують дзвонарствоПринеси книжку — отримай огірки: незвичайна книгарня в Нью-ЙоркуУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятуватиЗнаку Hollywood виповнюється 101 рік: з чого все почалося

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: