Австралійка Діана Волліс росла, почуваючись не такою, як усі. І довго ніхто не міг допомогти їй зрозуміти, у чому річ. Каже, що має проблеми зі сприйняттям навколишнього світу. Через це люди її цуралися.
[Діана Волліс, власниця ресторану]:
«Маю труднощі зі сприйняттям текстури продуктів та їх поєднанням, а ще зі ставленням до приправ та соусів і навіть іноді до кольору».
Діана була вчителькою і часто мала справу з дітьми з аутизмом. А потім їй самій поставили такий діагноз, а ще синдром дефіциту уваги та гіперактивності. Жінка також зрозуміла, що таких, як вона, багато. Вона вирішила відкрити ресторан, де такі люди могли б спокійно повечеряти.
[Діана Волліс, власниця ресторану]:
«У нас тарілки із секціями. Можна вибрати три або п’ять страв, які вам потрібні. Є білок, вуглеводи та овочі».
У ресторані заспокійлива атмосфера. Для гостей є антистресові іграшки. І приходять сюди не лише аутисти, а й усі, кому подобається тиша.
[гостя ресторану]:
«Я дуже рада, що місцеві громади намагаються створити сприятливі умови не тільки для людей, які страждають на аутизм, але й для всіх, кому потрібне спокійне місце або вечеря, організована таким чином».
Експерти кажуть, що половина людей з аутизмом не вечеряє в громадських місцях. А такий ресторан допоможе змінити ситуацію.
[Гелен Грем, директор організації Autism SA]:
«Також це підійде й батькам, які хочуть кудись сходити з дітьми, що хворіють на аутизм. У звичайній ситуації це може стати важким випробуванням, бо діти іноді поводяться так, що люди їх не розуміють і не приймають».
Діана завершила свою кар’єру вчителя й тепер увесь свій час присвячує ресторану. Меню вона розробила разом із фахівцями з організації, яка допомагає аутистам.
Коротке посилання на цю сторінку: