20.12.2024
Телеканал NTD

Гана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобутку

Гана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобутку

Гана — один з найбільших видобувників золота в Африці — відкрила свій перший комерційний золотопереробний завод...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Гана — один з найбільших видобувників золота в Африці — відкрила свій перший комерційний золотопереробний завод. Він з’явився у столиці. Так, уряд західноафриканської країни намагається отримувати більше прибутку від дорогоцінного металу, який тут видобувають століттями.

Зі слів віцепрезидента Гани, у період з 2018 по 23 рік середньорічний обсяг видобутку золота в країні становив понад 122 тонни. Водночас усе це золото експортували в неочищеному вигляді.

[Махамуду Бауміа, віцепрезидент Гани]:

«Зараз золото з нашої країни експортують у необробленому вигляді для перероблення за межами Гани. Це призводить до втрати доходів та можливостей для створення робочих місць».

Як очікують, завдяки новому заводу з’явиться від 80 до 120 безпосередніх та коло 500 опосередкованих робочих місць.

[Самуель Квасі Буабенг, менеджер проєкту]:

«Нам потрібен був хтось, хто купить золото та переробить його в Гані за стандартом Лондонської біржі дорогоцінних металів. У результаті тут з’явився Королівський завод з перероблення золота. Він додаватиме вартості нашій продукції. Ми хочемо цього».

Підприємство здатне перероблення 400 кілограмів золота щодня. Закуповуватимуть руду в окремих старателів. Щоправда, лише на початкових етапах. Потім хочуть залучити й великі видобувні компанії.

Місцеві племена підтримують проєкт. Кажуть, що люди мають володіти своїми ресурсами.

Афінажний завод відкрили завдяки партнерству між компанією Rosy Royal Minerals of India та Центральним банком Гани.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракетВООЗ проводить найбільшу медичну евакуацію із Сектора Гази з жовтня 2023 рокуУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному поліБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на борту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: