20.12.2024
Телеканал NTD

Вулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат Флорида

Вулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат Флорида

Вулиці перетворилися на річки після того, як тропічний шторм «Деббі» приніс зливи на північ американського штату..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Вулиці перетворилися на річки після того, як тропічний шторм «Деббі» приніс зливи на північ американського штату Флорида.

Люди пересуваються затопленими вулицями на квадроциклах. Подекуди вода зруйнувала дороги.

«Деббі» частково ослаб після того, як у понеділок уранці налетів з Мексиканської затоки на узбережжя Флориди. У той час він уже був ураганом першої категорії. Швидкість вітру сягала 130 кілометрів за годину.

Центр спостереження за ураганами прогнозує, що «Деббі» переміститься в Атлантичний океан, де знову посилиться й наприкінці тижня налетить на узбережжя штатів Джорджія та Південна Кароліна.

[Рон Десантіс, губернатор Флориди]:

«Це не ураган „Майкл”. Це не ураган “Ієн”. Але це дуже мокрий шторм. І ви знаєте, коли річки досягнуть певного рівня й наповняться до краю, то вода почне приходити із Джорджії. Це відбуватиметься не лише нині, а й протягом наступного тижня».

Очікують масштабних повеней уздовж узбережжя Джорджії та Південної Кароліни, де випаде понад пів метра опадів. Губернатори обох штатів уже оголосили надзвичайний стан.

Згідно з місцевими метеорологічними зведеннями, у понеділок опівдні «Деббі» вже вилив від 20 до 40 сантиметрів опадів у деяких частинах центральної Флориди.

Загалом, як очікують синоптики, цього сезону в Атлантиці виникне рекордна кількість ураганів, зокрема від чотирьох до семи великих. Попередній рекорд був 2005 року, коли на США налетіли урагани «Катріна» та «Рита».

Цього року в Атлантиці поки що сформувався лише один суперураган — «Беріл». Він став найбільш раннім із зареєстрованих штормів 5-ї категорії і накрив Карибські острови та півострів Юкатан у Мексиці, а потім — узбережжя Мексиканської затоки в Техасі як шторм 1-ї категорії зі стійкими вітрами до 130 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаЗливи спричинили хаос у ТоронтоМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборахВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту Ізраїлю«Це були мої найкращі дебати»: Трамп поспілкувався з пресою після дебатів із ГаррісОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: