20.12.2024
Телеканал NTD

Президент Бангладеш розпустив парламент

Президент Бангладеш розпустив парламент

Президент Бангладеш розпустив парламент. Раніше прем'єр-міністр Шейх Хасіна подала у відставку й утекла з країни на..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Президент Бангладеш розпустив парламент. Раніше прем’єр-міністр Шейх Хасіна подала у відставку й утекла з країни на тлі масштабних антиурядових протестів. Її звинувачують у тому, що вона наказала жорстоко придушувати виступи, унаслідок чого загинуло щонайменше 300 осіб.

Поки прем’єр рятувалася втечею, сотні людей грабували її резиденцію в Дацці.

[житель Дакки]:

«Я думаю, що цей вандалізм був не виправданий. Палац належить людям. І нам доведеться заплатити за його реконструкцію».

Як ідеться в заяві президента, рішення про розпуск ухвалили після зустрічей з очільниками збройних сил, лідерами політичних партій та студентських організацій.

Також у заяві зазначено, що з-під домашнього арешту звільнили лідера опозиційної партії Халеду Зію — колишнього прем’єра, яка ворогувала із Хасіною впродовж десятиліть.

Вулиці Дакки спорожніли настільки, що навіть немає дорожньої поліції. Протестувальники кажуть, що взяли цю роль на себе.

[протестувальник]:

«Ми не бачили жодного дорожнього поліціянта з учорашнього вечора. Ось чому ми взяли на себе відповідальність контролювати рух, щоб усі могли спокійно діставатися на роботу».

Масштабні антиурядові протести почалися зі студентських виступів проти квот на робочі місця в державному секторі. 30 % із них залишають для сімей ветеранів війни за незалежність Бангладеш 1971 року. Критики кажуть, що так керівна партія резервувала місця для своїх прихильників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Бангладеш розпустив парламентУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборахАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАС9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на ІзраїльЛідер опозиції Венесуели просить притулку в Іспанії«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист Фалуньгун

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: