24.05.2024
Телеканал NTD

Циклон «Амфан» забрав життя 14 осіб в Індії й Бангладеш

Циклон «Амфан» забрав життя 14 осіб в Індії й Бангладеш

Попри масові евакуації циклон «Амфан» призвів до загибелі людей. Унаслідок розгулу стихії щонайменше десятеро людей загинуло..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Попри масові евакуації циклон «Амфан» призвів до загибелі людей. Унаслідок розгулу стихії щонайменше десятеро людей загинуло в Індії й ще четверо — у сусідньому Бангладеш.

«Амфан» налетів на східне узбережжя Індії 20 травня. Швидкість вітру сягала 185 кілометрів за годину, а хвилі на узбережжі Бенгальської затоки — п’яти метрів заввишки.

[Мрутюнджай Мохапатра, голова метеобюро Індії]:
«Приливні хвилі на річках заливають прилеглі райони. За нашими оцінками, землі затопить на 10‒15 км від узбережжя».

Найбільше постраждав штат Західна Бенгалія. Два райони стихія майже зрівняла із землею, і рятувальники поки не можуть туди дістатися через постійні зливи. Циклон став одним із найсильніших у штаті за останні кілька років.

У столиці Західної Бенгалії Колкаті, де живе 4,5 мільйона осіб, вітер перевертав машини й валив дерева. У деяких районах немає світла.

[Авішек Кумар Гаран, працівник рятувальної служби]:
«Ми зрубали 10‒15 дерев і майже розчистили дорогу. Маємо чимало інших труднощів, і ми старанно працюємо. Намагаємося очистити дорогу якомога швидше, щоб люди могли тут їздити».

На сході Індії та в Бангладеш із квітня по грудень циклони не рідкість. Коли вони приходять, в обох країнах часто евакуюють сотні тисяч людей. Цього разу в індійських штатах Західна Бенгалія й Одіша влада організувала евакуацію 650 тисяч жителів. У Бангладеш евакуювали понад два мільйони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Циклон «Амфан» забрав життя 14 осіб в Індії й БангладешМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзника

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: