08.03.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Ізраїлю представив Конгресу США звільнених заручників та похвалив військовиків ЦАГАЛу

Прем'єр Ізраїлю представив Конгресу США звільнених заручників та похвалив військовиків ЦАГАЛу

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив перед Конгресом США й пообіцяв, що не зупиниться, доки не поверне..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив перед Конгресом США й пообіцяв, що не зупиниться, доки не поверне всіх заручників, яких захопив ХАМАС.

Нетаньягу представив Конгресу кількох ізраїльських армійців, а також звільнених заручників. Серед них Ноа Аргамані. Її врятували разом із трьома іншими бранцями.

На засідання Конгресу приїхала ізраїльтянка Айріс Хаїм. Її сина випадково застрелили солдати ЦАГАЛу, коли той намагався втекти з полону.

Нетаньягу розповів історії кількох армійців. Один з них, дізнавшись про атаку ХАМАСу, одягнув форму, узяв зброю і, оскільки не мав авто, пробіг 12 кілометрів до місця нападу, щоб захистити людей. Другий прикрив собою побратимів від гранати, через що утратив руку й тепер не бачить на одне око. Ще один військовик утратив ногу, але не припинив боротися.

Нетаньягу назвав США й Ізраїль союзниками в протистоянні Ірану та його союзникам на Близькому Сході. Він також подякував Джо Байдену за підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАСу, який стався 7 жовтня.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Він приїхав до Ізраїлю підтримати нас у найважчу для нас годину. Цей візит ніколи не буде забуто».

Водночас десятки американських законодавців бойкотували виступ Нетаньягу. А член Демократичної партії і палестинка за національністю Рашида Тлаїб, прийшла з табличкою, на якій написала, що Нетаньягу — воєнний злочинець.

А це Тель-Авів. Тут родичі заручників ХАМАСу вийшли на протест. Вони вимагають від Нетаньягу не зволікати з переговорами про припинення вогню. Вони вважають, що тоді бранці одразу повернуться додому.

[протестувальник]:

«Ми дуже розчаровані промовою Нетаньягу. Сподівалися, що він скаже, що готовий укласти угоду. Але ми бачимо, що він просто тягне час, але не каже тих слів, які мав би сказати».

ХАМАС тримає в заручниках 120 осіб. Приблизно третину з них влада Ізраїлю вже оголосила мертвими.

У ході візиту до США Нетаньягу зустрінеться з Джо Байденом, а також із кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Ізраїлю представив Конгресу США звільнених заручників та похвалив військовиків ЦАГАЛуЗливи спричинили хаос у ТоронтоУ Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світуЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезонуЧерез пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»Ізраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»Ізраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: