20.03.2024
Телеканал NTD

«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальники

«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальники

Це Ботч. Він — собака-рятувальник. Працює на пляжі в Ладісполі. Таких навчених собак можна побачити в..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Це Ботч. Він — собака-рятувальник. Працює на пляжі в Ладісполі. Таких навчених собак можна побачити в усій Італії. Здебільшого це золотисті ретривери, лабрадори та ньюфаундленди. Вони мають вроджені здібності до пошуку та діставання здобичі. До того ж вони добре плавають і люблять воду.

[Крістіан Віталі, директор портової адміністрації в Ладісполі]:

«Відчуття в собак гостріші, ніж у людей. Вони помічають кожну дрібницю. Тому вони вчасно розпізнають небезпечну ситуацію серед безлічі людей, що купаються, що людині важче».

Собаки патрулюють пляж разом з людиною. Недавно врятували в Тірренському морі чоловіка, якого підводна течія несла на скелі.

[Франческо Чілле, рятувальник]:

«Море того дня було дуже неспокійним, були сильні підводні течії. Один чоловік запанікував, бо не міг повернутися на берег. Тоді ми втрутилися. Собаки Перла та Арго знайшли потрібні течії, і нам удалося повернутися на берег попри великі хвилі».

Перш ніж стати рятувальником, собаки тренуються в навчальному центрі. В Італії їх 16. Їхній вишкіл уважають одним із найліпших у світі.

[Стефано Б’янконе, директор школи собак-рятувальників у Римі]:

«Можливо, це одна з небагатьох галузей, у якій Італія випереджає світ. До нас приїздять із Німеччини, США та зі Сходу, щоб перейняти майстерність. На щастя, є і інші центри, кількість та якість яких зростає. Але в Італії собак-рятувальників готують на найвищому рівні».

Навчання дуже суворе й триває півтора року. Успішно його закінчують не всі вихованці. Навчені собаки здатні швидко реагувати на критичну ситуацію і точно виконувати необхідні дії. До того ж вони відчувають течії і під час порятунку людей обирають найправильніший і найбезпечніший маршрут, який необов’язково буде коротким.

Власники собак-рятувальників патрулюють пляжі як волонтери. Нагорода для них — повага та захопливі погляди відпочивальників. Ну а вихованці раді, що проводять час зі своїм господарем.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Кудлатий патруль»: на пляжах в Італії працюють собаки-рятувальники1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАВертикальні луки допоможуть зберегти біорізноманіття у Великій БританіїЗолотий дракон та медитація: Відень прикрасили заходи ФалуньгунАмериканська стрибунка у воду під час Олімпіади шукає спонсорів для кенійських школярівВеселі цуценята дарують душевний спокій на заняттях з йогиРізноколірні повітряні змії піднялися в небо над пляжем у БолгаріїЗнову на ваги: ​​кого зважили в Лондонському зоопаркуВ Іспанії працює аквапарк для собакМолода жінка рятує кішок і собак в Ємені, попри війну

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: