08.03.2024
Телеканал NTD

1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в США

1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в США

Райським куточком для шанувальників клаптикового шиття вважають містечко Сістерс американського штату Орегон. Тут в 49-те проходить..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Райським куточком для шанувальників клаптикового шиття вважають містечко Сістерс американського штату Орегон. Тут в 49-те проходить виставка клаптикових ковдр. У всьому місті розвісили 1000 виробів. Їх створили 300 майстрів віком від 7 до 94 років.

У виставці беруть участь не лише американці. Також приїхали майстри з Канади та Австралії.

[Джил Гантінгтон, учасниця виставки]:

«Ми приїжджаємо вже не вперше. Перша моя клаптикова ковдра була весільною. Я зробила її для чоловіка 29 років тому. Тож ми приїздимо майже щоліта».

До майстерності учасників високих вимог немає.

[Доун Бойд, директор виставки]:

«Можливо, хтось створив свою першу ковдру, а хтось, можливо, займається клаптиковим шиттям уже 40 років і теж бере участь у виставці. Думаю, це дуже приваблює».

Але все ж одна умова є: виріб не повинен пропагувати чиїсь погляди. Особливо актуально це зараз — напередодні президентських виборів.

[Доун Бойд, директор виставки]:

«Тут немає жодних партійних ліній, тільки швейні стібки».

Брати участь у виставці можна безплатно. З гостей грошей також не беруть. Щорічно на захід приїжджає 10 тисяч осіб.

[Сінді Карлтон, відвідувачка виставки]:

«Ця клаптикова ковдра дивовижна, бо тут не тільки величезна кількість деталей, але й пошита вона вручну. Якась майстриня знайшла час, щоб створити гарну річ і вирушити з нею у подорож. І тепер вона може потішити цим виробом усіх, хто сюди прийшов».

До речі, такі ковдри шиють і чоловіки. Зокрема, чоловік директора виставки. Він багато років спостерігав, як дружина створює чудові вироби, а три роки тому спробував і сам.

[Джефф Бойд, чоловік директора виставки]:

«Гадаю, це справді гарно. Чоловіки можуть із цим упоратися. У клаптикових ковдрах багато дрібних деталей, і треба багато вимірювати, усе має бути рівним. Це дуже захоплює».

Виставку заснувала в 1975 році власниця магазину клаптикових ковдр Джин Веллс. Наступного літа в Сістерсі пройде ювілейний захід.
Коротке посилання на цю сторінку:

1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАЄгиптянка знайшла спокій у монотонній роботі ліфтераПоклонница Олимпиады работала на двух работах, чтобы приехать в ПарижУ Парижі з нагоди Олімпіади пустили прогулянковий кораблик у стилі LegoУгорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім’ї та туристівСотні морських левів на якийсь час витіснили людей із пляжу в СШАУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалАргентинець переміг на чемпіонаті з приготування піци в Буенос-АйресіПекінес став найстрашнішим собакою у світі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: