08.04.2024
Телеканал NTD

У Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголін

У Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголін

Рідкісну подію святкують у Празькому зоопарку в Чехії. Тут народився китайський ящір, або китайський панголін. Цей..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Рідкісну подію святкують у Празькому зоопарку в Чехії. Тут народився китайський ящір, або китайський панголін. Цей вид перебуває на межі зникнення.

Китайських панголінів ще називають вухатими, бо в них, на відміну від інших панголінів, добре розвинені вушні раковини.

[Давид Вала, доглядач]:

«Ми дуже раді дитинчаті, бо це лише друге маля китайського ящера, яке народилося в неволі в Європі. Тож це справжня рідкість».

Перше маля теж народилося в Празькому зоопарку. Він, до речі, один із найбільших у Європі. Тут є відкриті та закриті павільйони.

Нині в Празі спека. Удень температура підіймається до 30 градусів. Доглядачі кладуть у вольєрах кубики льоду, щоб допомогти тваринам охолонути.

[Деніса Збеглікова, працівниця зоопарку]:

«Спека завжди позначається на тваринах. Вони або перестають їсти, або стають апатичними, але в нас такого не буває. Якщо ми бачимо схожі прояви, то відводимо тварин до вольєрів із кондиціонерами, де можна відпочити (від спеки)».

У зоопарку розводять не лише панголінів, а й інших рідкісних тварин, зокрема крокодилів та хижих кішок.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголін1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАУ Лос-Анджелесі відкрили елітний клуб для собакУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалАвстралійські діти діляться досвідом, як відкрити свій бізнесАмериканська стрибунка у воду під час Олімпіади шукає спонсорів для кенійських школярівУгорське село зайнялося саморозвитком і приваблює молоді сім’ї та туристівУ Парижі з нагоди Олімпіади пустили прогулянковий кораблик у стилі LegoВетеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у ЄгиптіПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітінням

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: