20.04.2024
Телеканал NTD

Відпочити від епідемії: австралійці вчаться виживати в дикій природі

Відпочити від епідемії: австралійці вчаться виживати в дикій природі

Австралієць Вейд вчиться добувати вогонь за допомогою ножа й металевого стрижня. Він бере участь у курсах..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Австралієць Вейд вчиться добувати вогонь за допомогою ножа й металевого стрижня. Він бере участь у курсах виживання в дикій природі. Вони проходять поруч із Куринггайським національним парком, що біля Сіднея.

[Вейд Амброуз, учасник курсів]:
«Хочу кинути собі виклик і перевірити, чи зможу вижити в лісі, маючи невелику кількість підручних засобів. Хочу спробувати довести, що це можливо».

Курси проводить військовий інструктор із виживання Гордон Дедман, який тренує патрульні підрозділи. Він вважає, що пандемія мимоволі пробудила в людях цікавість до дикої природи.

[Гордон Дедман, інструктор]:
«Ми занадто залежимо від сучасних технологій, суспільство не згуртоване, і люди не піклуються одне про одного. Ми зосередилися на економіці, а не на людях. Настав час перевести годинник, переосмислити життя й стати ближчими до природи, яка і є нашим домом».

Учасники курсів згодні із цією думкою.

[Віктор Мосселі, учасник курсів]:
«Гадаю, цей курс зараз дуже популярний, бо люди хочуть возз’єднатися з природою, здобути всілякі навички й стати підготовленішими».

[Джордж Хамза, учасник курсів]:
«Я хочу передати ці знання дітям. Моя бабуся, дідусь і батьки вдавалися до таких навичок. Але все це стало губитися, і мої діти віддаляються, сидячи вдома із цими смартфонами, планшетами та граючись в електронні ігри».

Інструктор навчає розводити багаття, споруджувати укриття, зв’язувати мотузки, шукати їстівні рослини, орієнтуватися за сонцем і зірками та подавати сигнали лиха.

[Гордон Дедман, інструктор]:
«Багато хто приходить навчитися самодисципліни й тому, як самоорганізовуватися в природному середовищі. А ще тут можна розслабитися й відпочити. Якщо ви маєте знання, то проблем буде менше. Це додає впевненості й допомагає ухвалювати правильні рішення».

Навчання триває три дні. У кожному курсі бере участь 12 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Відпочити від епідемії: австралійці вчаться виживати в дикій природіВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіДва індійські ресторани судяться через куряче карі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: