29.04.2024
Телеканал NTD

Кенійський заповідник показує життя африканських тварин у соцмережах

Кенійський заповідник показує життя африканських тварин у соцмережах

Саваною кенійського заповідника Ол Педжета неквапливо бродять гігантські слони. Цього року через пандемію милуватися ними нікому...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Саваною кенійського заповідника Ол Педжета неквапливо бродять гігантські слони. Цього року через пандемію милуватися ними нікому. Але співробітники природного парку у межах програми «Сафарі на дивані» влаштовують онлайн-екскурсії. Їх транслюють в інстаграмі та фейсбуці.

[Річард Віньє, директор заповідника]:
«Люди зараз не можуть приїхати сюди, тому ми переносимо дику природу і її життя до них додому, хай би в якому куточку планети вони були».

Дивитися онлайн-сафарі можна безкоштовно, але глядачам пропонують внести посильну пожертву. Доходи заповідника дуже залежать від туристів, а коли вони повернуться, поки невідомо. Природний парк цього року недоотримає три мільйони доларів.

[Річард Віньє, директор заповідника]:
«Маємо в бюджеті дірку завбільшки три мільйони доларів. Мусимо заповнити її до кінця грудня. І насправді не уявляю, як ми це зробимо».

На утримання заповідника щороку потрібно вісім мільйонів доларів. Гроші йдуть на охорону, допомогу тваринам і розведення рідкісних видів. Наприклад, ці самички північного білого носорога — останні представниці підвиду й беру участь у програмі розмноження.

[Еллі Джонс-Перротт, студентка-зоолог]:
«Дуже важливо підвищувати обізнаність про двох останніх північних білих носорогів в Ол Педжеті. Для відновлення підвиду треба зробити ще дуже багато. Вони не здатні розмножуватися природно, тому хочемо зібрати кошти на штучне запліднення».

Трансляції не завжди проходять гладко, оскільки іноді зникає стільниковий зв’язок. Крім того, хижаки не сидять на місці, і буває важко їх знайти.

Глядачам показують не лише життя африканських тварин, але й роботу підрозділів охорони, які патрулюють заповідник та вистежують і затримують браконьєрів. У цьому їм допомагають навчені собаки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кенійський заповідник показує життя африканських тварин у соцмережахВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеНайбільший у світі айсберг зняли на відео в Західній АнтарктидіВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: