08.04.2024
Телеканал NTD

Замах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБР

Замах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБР

ФБР розслідує минуле людини, що вчинила замах на Дональда Трампа, який виступав перед прихильниками в Пенсільванії...

Дата завантаження: 2024-09-08

video

ФБР розслідує минуле людини, що вчинила замах на Дональда Трампа, який виступав перед прихильниками в Пенсільванії. Томасу Метью Круксу було 20 років. Його застрелила спецслужба. До цього він устиг влучити Трампу у верхній кінчик правого вуха, застрелити 50-річного чоловіка та поранити ще двох відвідувачів заходу.

Поки незрозуміло, як стрільцю вдалося підібратися так близько, щоб вистрілити в Трампа з даху з напівавтоматичної гвинтівки типу AR-15. У ФБР стверджують, що він діяв сам.

У неділю в Бетел-Парку, що в Пенсільванії, можна було бачити багато поліції. Це рідне місто Крукса, що приблизно за годину їзди від місця замаху на Трампа.

На цих кадрах Крукс одержує диплом про закінчення середньої школи. Колишні однокласники називають його «одинаком».

[Джейсон Колер, колишній однокласник Крукса]:

«Він обідав сам. Він був просто ізгоєм. А ви знаєте, як у наш час до таких ставляться. Щиро кажучи, це трохи сумно. Не знаю, чи це стало причиною того, що сталося. Але хтозна».

Лідери демократів та республіканців засудили замах. Президент Джо Байден заявив у зверненні з Овального кабінету, що країні необхідно «зменшити градус» напруженості в політиці.

[Джо Байден, президент США]:

«В Америці немає місця такому насильству та якомусь насильству взагалі. Крапка. Ми не можемо допустити, щоб це насильство стало нормою».

У ФБР кажуть, що поки що не змогли з’ясувати мотиви стрільця. Вони розглядають версію можливого акту внутрішнього тероризму. А спецслужба заявила, що впевнена в надійності застосовуваних нею заходів безпеки на заходах і не очікує жодних змін через цей інцидент.

Водночас Дональд Трамп у неділю прибув до Мілуокі. Там цього тижня Республіканська партія офіційно висуне його в кандидати в президенти. Як заявили його однопартійці, експрезидент почувається добре.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

Замах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБРРаптові повені в Ємені: десятки загиблихВибори до Європарламенту: тотальне зрушення праворуч«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюЄвропа потерпає від виснажливої спекиІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСЄС запроваджує мита на електромобілі з КитаюГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобутку4000 людей утекли від насильства банд на півдні Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: