05.01.2024
Телеканал NTD

«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повені

«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повені

Власниця магазину в провінції Хунань, що на півдні Китаю, зайнята прибиранням. Зливи та повені зруйнували її..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Власниця магазину в провінції Хунань, що на півдні Китаю, зайнята прибиранням. Зливи та повені зруйнували її бізнес.

Тан каже, що влада не попередила про лихо, і вона не встигла врятувати товар.

[Тан, власниця магазину]:

«Ми перенесли товар нагору, але хто знав, що до 10-ї ранку вода дійде до верху? До 17-ї години весь перший поверх затопило. Що з цим робити? Жодного повідомлення не було. Як сім’ї вижити в такій ситуації? Цей бізнес і так майже неприбутковий, а тепер ще й це».

На початку тижня рясні дощі накрили деякі райони провінції Хунань, унаслідок чого рівень води в річках став найвищим за останні 70 років.

Власниця місцевого ресторану каже, що ледве встигла врятуватися.

[Чжен, власниця ресторану]:

«Ми не думали, що вода так підійметься, тож перенесли речі на столи та холодильники. Але поки ми це робили, води стало до пояса. Я зрозуміла, що треба вибиратися самим, поки не стало запізно».

Чжен вела цей бізнес понад десять років. Каже, що тепер усе зруйновано.

[Чжен, власниця ресторану]:

«Ця ніч повернула нас у минуле, коли ми нічого не мали. Знаєте, як важко вести бізнес? Ми працюємо день і ніч, щоб підтримати сім’ю, а тепер цього немає. Уся наша сім’я жила з цього. Зараз мені вдалося заспокоїтись, але коли я вперше приїхала, я плакала, і в мене було розбите серце. Дітям треба йти до школи й щось їсти. Чи допомагає людям влада?»

Загалом два тижні злив спричинили повені та зсуви в кількох регіонах Китаю. З берегів вийшло майже сто річок. Кількість загиблих не уточнюють.

У повіті Пінцзян провінції Хунань евакуювали понад 340 тисяч осіб. Ще 190 тисяч жителів мусили виїхати в провінції Аньхой.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCТисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуКитайського науковця засудили як іноземного агента в СШАУ бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації2 мільйони осіб постраждали в Бангладеш через розлив БрахмапутриІзраїль розширює наземну операцію в ЛіваніУраган «Гелен» 4-ї категорії налетів на ФлоридуНайбільше за 1000 років лихо: сім’я втратила все через ураган «Гелен»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: