29.10.2024
Телеканал NTD

В Україні набирають популярності модульні будинки

В Україні набирають популярності модульні будинки

В Україні стають популярними модульні будинки. Багато людей тепер вважає за краще відмовитися від звичайних квартир..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В Україні стають популярними модульні будинки. Багато людей тепер вважає за краще відмовитися від звичайних квартир у багатоповерхівках, щоби бути ближчим до природи.

Зручність такого житла в тому, що його можна швидко зібрати й розібрати. Наприклад, будинок площею приблизно 70 квадратних метрів можна встановити всього за три місяці. Водночас коштує він дешевше ніж квартира такого самого розміру: близько 55 тисяч доларів. Щоправда, це без урахування витрат на землю і додаткові комунікації.

Володимир — директор компанії зі створення модульних будинків. Він сам зробив собі таке житло і встановив його серед бетонних багатоповерхівок одного з київських районів.

[Володимир Мельничук, директор будівельної компанії]:
«Зараз ми завантажені на квартал уперед. Багато людей телефонує щодня і каже про те, що нам набридло сидіти в квартирах, ми не можемо вийти, ми зрозуміли, що 100% нам потрібен будинок, і нам треба якось його швидко побудувати. У нас немає часу чекати роками, у нас немає часу займатися будівництвом».

Будинки встановлюють з готовим ремонтом і всім необхідним для життя.

[Володимир Мельничук, директор будівельної компанії]:
«Ми робимо будинки в скандинавському стилі. Тут є свій санвузол з ванною і гардеробна».

Такі будинки дуже популярні в європейських країнах. В Україні їх продажі також набирають обертів.

[Юлія Парамонова, замовниця модульного будинку]:
«Психологія квартири все-таки набридла, хочеться гуляти по газону, хочеться сидіти біля дерев. І взагалі, мені здається, сучасний світ до цього йде, і рано чи пізно до цього прийде, сподіваємося».

Варто зазначити, що український уряд виділив майже 11,2 мільйона гривень на придбання модульних будинків для жителів Овруцького району Житомирської області. Їхні будинки згоріли під час пожеж у квітні.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Україні набирають популярності модульні будинкиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: