25.11.2024
Телеканал NTD

Італійці роблять прозорі маски, щоб було видно усмішку

Італійці роблять прозорі маски, щоб було видно усмішку

В Італії почали масово випускати прозорі медичні маски. Спочатку їх виготовляли для лікарів, що працюють із..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

В Італії почали масово випускати прозорі медичні маски. Спочатку їх виготовляли для лікарів, що працюють із глухонімими, яким необхідно бачити рот співрозмовника.

Однак сьогодні прозорі маски мають популярність у багатьох жителів Італії. Особливо в працівників тих галузей обслуговування, де важливо демонструвати клієнтам усмішку.

[Доріана Маріні, директор фабрики з пошиття масок]:
«Попит зростав у геометричній прогресії. Ми почали із замовлень від конкретних організацій, як-от для глухих. А тепер одержуємо замовлення з найрізноманітніших місць, таких як готелі, ресторани, школи, а ще косметологічні кабінети, перукарні — від усіх, кому на роботі важливо усміхатися».

На цій фабриці, яка співпрацює з відомими італійськими брендами, прозорі маски почали шити, коли виникла пандемія. Їх роблять із поліуретану, який термічним шляхом кріпиться до тканинної основи. Такий виріб можна прати кілька разів.

Компанія пошила вже приблизно 15 тисяч масок. Чимало з них купили перукарі.

[Барбара Челлі, перукар]:
«Ми вдячні за винайдення таких масок, бо в нашій роботі найголовніше це усмішка, щоб швидко порозумітися з клієнтом».

У цьому кафе, яке спеціалізується на італійському морозиві джелато, також використовують прозорі маски.

[Россана Тартабіні, власниця кафе]:
«Вони для нас дуже важливі, бо в нашій роботі усмішка понад усе. Усмішка, а ще вміння швидко зрозуміти клієнта. Клієнти теж мають швидко нас розуміти».

Ще ці маски полегшують роботу стоматологам.

[Адель Маттіолі, стоматолог]:
«Іноді рухи губ важливі для пацієнтів, які втратили слух, їм потрібно читати по губах. Ще, коли я намагаюся пояснити як можна чистити зуби, пацієнт теж спостерігає за рухами губ».

Коштує така маска приблизно сім доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійці роблять прозорі маски, щоб було видно усмішкуЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: