19.02.2024
Телеканал NTD

Школярі в Пекіні та Шанхаї попри епідемію повертаються за парти

Школярі в Пекіні та Шанхаї попри епідемію повертаються за парти

Учні середніх і старших класів у Пекіні та Шанхаї почали повертатися в класи після трьох місяців..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Учні середніх і старших класів у Пекіні та Шанхаї почали повертатися в класи після трьох місяців карантину. Школи в цих містах відновили роботу з 27 квітня. Така ж ситуація у багатьох інших китайських містах і провінціях.

Влада каже, що школи готові, що вони забезпечуватимуть дистанцію між учнями. Але деякі батьки однаково непокояться.

[Сунь Чжипін, батько школяра]:
«Я боюся лише, щоби після відкриття шкіл не почалася епідемія. Більше нема про що хвилюватися. Діти маленькі й погано стежать за гігієною. Треба, щоб учителі їх направляли».

Влада Пекіна ухвалила новий закон, який зобов’язує жителів носити захисні маски, якщо їм поставили діагноз «інфекційне респіраторне захворювання», а також прикривати ніс і рот під час кашлю або чхання. Адміністрація прямо не сказала, що цей документ має стримати поширення COVID-19.

Водночас кілька днів тому пекінський район Чаоян визначили як місце з «високим ризиком» спалаху епідемії, єдине в країні.

Почалося все з того, що 15 квітня там виявили коронавірус у сім’ї з чотирьох осіб. З 16 по 26 квітня Пекін не повідомляв про нові випадки зараження. Однак багато місцевих жителів кажуть, що в Чаояні, найімовірніше, почався серйозний спалах.

Для порівняння, китайські міста, де багато заражених, такі як Харбін і Суйфеньхе в північній провінції Хейлунцзян і Гуанчжоу та Цзеян у південній провінції Гуандун, класифікували як «регіони середнього ризику».

У провінції Гуандун з 27 квітня також відновили заняття в середніх і старших класах шкіл. Попри те, що коронавірус там досі поширюється. Приміром, у місті Гуанчжоу недавно оголосили про 185 нових випадків зараження. А в сусідньому місті Шеньчжень COVID-19 виявили у шести шкільних учителів і 21 учня.

Що стосується молодшої школи, її роботу обіцяють відновити вже найближчими тижнями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Школярі в Пекіні та Шанхаї попри епідемію повертаються за партиЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»ООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: