28.10.2024
Телеканал NTD

На Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MG

На Женевському автосалоні дебютують електричні Renault, BYD та MG

Женевський автосалон повернувся після п'ятирічної перерви. Однією з найпомітніших прем'єр став серійний електричний хетчбек Renault 5...

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Женевський автосалон повернувся після п’ятирічної перерви.

Однією з найпомітніших прем’єр став серійний електричний хетчбек Renault 5. Дизайн у стилі ретро нагадує про його далекого попередника, який зійшов з конвеєра понад пів століття тому.

Нове авто матиме два варіанти акумулятора: із запасом ходу 300 та 400 кілометрів. Для різних модифікацій передбачено три електромотори: потужністю 95, 120 та 150 кінських сил. Ціни стартують від 25 000 євро.

[Крістіан Штайн, працівник компанії Renault]:

«Ми дуже пишаємося схожістю з попереднім автомобілем. Цей хетчбек має не тільки чудовий дизайн, у ньому також є безліч технологій. Ми очікуємо, що він стане автомобілем нового покоління».

Цього року хетчбек з’явиться у Франції та Німеччині, а наступного — у Великій Британії.

На думку експертів, Renault зробила правильний крок, створивши електрокар з оригінальним дизайном. Тепер автомобіль виділяється на тлі електричних кросоверів, які часто схожі як близнюки.

[Марк Тісшоу, редактор автомобільного журналу]:

«Renault абсолютно справедливо вважає дизайн головною відмінністю. І гадаю, це найцікавіший новий електромобіль за тривалий час».

Китайський виробник електромобілів BYD демонструє лінійку моделей для європейського ринку, зокрема кросовер Seal U. Компанія привезла до Женеви й гібридний позашляховик U8 свого люксового бренду Yangwang.

Британський бренд MG демонструє серійний електричний родстер Cyberster. Двомоторна повноприводна версія видає 540 кінських сил. До 100 кілометрів за годину розганяється за 3,2 секунди. Запас ходу — 440 кілометрів. Ще один дебютант цього бренду — гібридний хетчбек MG3.

Румунська компанія Dacia привезла бюджетний електромобіль Spring. Він має двигун потужністю 65 кінських сил. Запас ходу — 300 кілометрів.

[Деніс ле Вот, генеральний директор компанії Dacia]:

«Наші клієнти проїжджають щонайбільше 30 кілометрів на день, бо це авто для поїздок на роботу. На ньому можна їздити до школи, офісу чи супермаркету».

На мотор-шоу також обрали «Автомобіль року» Європи. Ним став електричний кросовер Renault Scenic. На другому місці — BMW 5, на третьому — Peugeot E-3008.

Експерти назвали Женевський автосалон тінню власного минулого. Цього року його проігнорували провідні світові виробники, такі як Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Toyota та Hyundai.

Захід триватиме до 3 березня. Заплановано 15 світових та європейських прем’єр.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: