19.11.2024
Телеканал NTD

Французькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Французькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета

Надзвичайно довгий багет спекли французькі пекарі в передмісті Парижа. Їм удалося побити рекорд Гіннеса, який належав..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Надзвичайно довгий багет спекли французькі пекарі в передмісті Парижа. Їм удалося побити рекорд Гіннеса, який належав Італії п’ять років.

Тісто замісили о третій ночі. Коли підійшло, почали пекти. Для цього зробили спеціальну духовку з конвеєрною стрічкою. Так багет вийшов цілісним.

[Джоан Бран, суддя Книги рекордів Гіннеса]:

«Слід дотримуватися не лише правил вимірювання, а й інших правил, зокрема санітарних норм. Треба використовувати традиційні інгредієнти, а також дотримуватися традиційного способу приготування. І, нарешті, багет має бути суцільним, без розривів».

Багет, випечений в Італії, був завдовжки понад 132 метри. Французькі пекарі перевершили італійських.

[Джоан Бран, суддя Книги рекордів Гіннеса]:

«Я вітаю вас із тим, що ви встановили новий світовий рекорд Гіннеса з найдовшого багета. Його довжина — 140,53 метра».

Перемога була нелегкою.

[пекар]:

«Іноді було страшно. Мусили постійно бути пильними, що було непросто. І під час підіймання багета в духовку, і під час спускання з неї, і під час випікання, і під час замішування тіста, і під час формування ми були в напрузі».

Рекорд встановили під час заходу Французької конфедерації пекарів і кондитерів.

[пекар]:

«Ми живемо у Франції і організовуємо цей захід. Ми маємо сертифікат, який підтверджує, що французький багет внесено до списку ЮНЕСКО. Ми пишаємося тим, що досягли цього в себе на батьківщині».

Довжина традиційного багета — 60 сантиметрів. Тож рекордна випічка вийшла довшою у 235 разів. Частину багета розрізали на шматки й пригостили відвідувачів заходу. Решту передали бездомним.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЮнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батьковіУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: