29.04.2024
Телеканал NTD

Поліція Гонконгу заарештувала 15 продемократичних активістів

Поліція Гонконгу заарештувала 15 продемократичних активістів

Поліція Гонконгу заарештувала 15 активістів, їм висунули звинувачення в незаконних масових зборах. Це наймасштабніша кампанія придушення..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Поліція Гонконгу заарештувала 15 активістів, їм висунули звинувачення в незаконних масових зборах.

Це наймасштабніша кампанія придушення демократичного руху з часів масових протестів у Гонконзі, які вирували торік.

Серед затриманих — відомі учасники продемократичного руху, зокрема магнат-публіцист Джиммі Лай, колишній законодавець та юрист Маргарет Нг і засновник Демократичної партії Мартін Лі.

Також до рук поліції потрапило багато молодих протестувальників.

Поки невідомо, чи відпустили когось із заарештованих.

Протести, які спалахнули торік, спочатку були спрямовані проти спірного закону про екстрадицію, який збиралася ухвалити влада цього особливого адміністративного району КНР. Протестувальники також вимагали від Пекіна перестати втручатися у внутрішні справи Гонконгу. Пізніше вони почали вимагати надати регіонові повну демократію, а також розслідувати інциденти, коли гонконзька поліція застосувала надмірну силу.

Під час придушення демонстрацій поліція заарештувала понад 7800 осіб, звинувативши їх в участі в незаконних протестах і заворушеннях. Цим протестувальникам загрожують терміни ув’язнення до 10 років.

Варто зазначити, що останніми тижнями через пандемію коронавірусу в Гонконзі майже не було акцій непокори.

На думку деяких активістів, влада скористалася лихом, щоби провести арешти саме тоді, коли увага всього світу прикута до пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поліція Гонконгу заарештувала 15 продемократичних активістівСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: