29.11.2024
Телеканал NTD

Житель Уханя розповів, як помиляються тести на коронавірус

Житель Уханя розповів, як помиляються тести на коронавірус

На рентгенівському знімку легень 52-річного жителя Уханя Хе Сіміна видно білі плями. Їх уважають ознакою того,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

На рентгенівському знімку легень 52-річного жителя Уханя Хе Сіміна видно білі плями. Їх уважають ознакою того, що людина заражена коронавірусом. Утім, лікарі тривалий час запевняли чоловіка, що він не хворий. У діагнозі спиралися на результати тестів. З лютого він тричі здавав аналізи, і вони тричі не виявляли зараження.

Водночас він постійно скаржився на стискання в грудях і почувався дуже зле.

[Хе Сімін, житель Уханя]:
«Почувався так, ніби вмираю. Неможливо це описати, можна лише самому відчути».

Хе навіть вдався до традиційної китайської медицини. Але коли й це не допомогло, пройшов четвертий тест. Зрештою 28 березня підтвердилося, що в нього був коронавірус.

[Хе Сімін, житель Уханя]:
«Багато хто називає те, що я вижив, дивом. Я сам купив ліки, і мене не клали до лікарні. А що було б, якби я вжив ліки, а вони б не подіяли? Помер би?»

Цей випадок не унікальний. Повідомлення про те, що тести помиляються, надходять з усіх куточків світу. А те, що більшу частину з них виготовляють у Китаї, ставить під сумнів точність статистики всередині КНР.

Експерти вважають, що неправильні результати може давати майже третина тестів.

Раніше деякі країни повернули Китаю величезні партії експрес-тестів на коронавірус, бо вони виявилися бракованими. Серед них й Іспанія. Мадрид повідомив, що чутливість тестів становила всього 30% замість необхідних 80%.
Коротке посилання на цю сторінку:

Житель Уханя розповів, як помиляються тести на коронавірусДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: