27.12.2024
Телеканал NTD

Десятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливи

Десятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливи

Щонайменше 35 людей загинуло за останні шість днів у Пакистані внаслідок рясних снігопадів та злив. Десятки..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Щонайменше 35 людей загинуло за останні шість днів у Пакистані внаслідок рясних снігопадів та злив. Десятки постраждали. Такі дані повідомила влада північно-західної провінції Хайбер-Пахтунхва.

У деяких районах немає зв’язку та електроенергії.

[місцевий житель]:

«Не було світла й телефонного зв’язку. Сьогодні електропостачання відновили, але воно однаково то є, то немає. Ми тут без світла, без води та іншого вже шість днів».

[місцевий житель]:

«Уранці я виїхав із Тимергари. Коли дістався Діра, дорога була закритою — там було метри зо два снігу. Інша дорога була відкритою, але на шляху були перешкоди. Приміром, подекуди через зсув лишалася тільки одна смуга».

Метеорологи кажуть, що в березні такі погодні катаклізми в Пакистані раніше були рідкістю. Але тепер усе змінюється.

[Сардар Сарфараз, метеоролог]:

«Екстремальні погодні явища тепер бувають частіше, і наша інфраструктура стала вразливішою. Нам потрібна стійка до зміни клімату інфраструктура, хороша система раннього оповіщення та підвищена поінформованість людей. Тільки тоді можна буде вжити ефективніших заходів захисту».

Нагадаємо, 2022 року внаслідок злив і танення льодовиків у Пакистані загинуло більш як 1700 людей. Загалом тоді катаклізми завдали шкоди 33 мільйонам пакистанців, змивши будинки, худобу, посіви та зруйнувавши дороги. Збитки оцінили в 30 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Банди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: