28.03.2024
Телеканал NTD

Суперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-Вегасі

Суперманевровий концепт Hyundai дебютував на виставці CES у Лас-Вегасі

Цей автомобіль уміє обертатися навколо своєї осі, їздити боком і по діагоналі. Неймовірно маневровий концепт-кар створила..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Цей автомобіль уміє обертатися навколо своєї осі, їздити боком і по діагоналі. Неймовірно маневровий концепт-кар створила компанія Hyundai Mobis, яка спеціалізується на виробництві автозапчастин. Вона дебютує на виставці CES у Лас-Вегасі.

Прототип називається Mobion. Побудований на платформі моделі Ioniq 5. Оснащений інноваційною системою e-Corner. Вона керує кермом, підвіскою та гальмами. Кожне колесо — це самостійний механізм, який вміє амортизувати, повертати та гальмувати.

[Лі Сон Хван, віцепрезидент компанії Hyundai Mobis]:

«Керувати автомобілем дуже важко, бо він рухається по-особливому — не так, як звичайний автомобіль. Але якщо цю технологію поєднати з технологією автономного водіння, то, гадаю, не треба буде спеціально вчитися керувати».

Нова система допоможе під час паралельного паркування, яке важко дається новачкам.

[гостя виставки]:

«Це корисно для таких людей, як я, які не вміють паркуватися. З цією технологією буде легше. Думаю, це круто».

[гість виставки]:

«Я не маю проблем із паркуванням, але комусь, на зразок моєї дружини, це сподобалося б. Тож, так, деяким це дуже допоможе».

[гість виставки]:

«Це дуже корисна технологія. Особливо знадобиться під час паралельного паркування та інших подібних маневрів у маленькому просторі».

Концепт-кар також відрізняється від основної моделі бамперами та світлотехнікою. Вона, до речі, здатна попереджати інших учасників дорожнього руху, що попереду пішохід. Крім того, прототип оснащено системою, яка проєктує на землю зображення, яке попереджає про маневри автомобіля.

Представники компанії кажуть, що система e-Corner поки що на стадії розроблення. Завершити її планують до наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: