07.10.2024
Телеканал NTD

Драйверський кросовер Lamborghini подарували італійській поліції

Драйверський кросовер Lamborghini подарували італійській поліції

Потужний люксовий кросовер отримала в дар італійська поліція. Це Lamborghini Urus Performante, обладнаний для транспортування внутрішніх..

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Потужний люксовий кросовер отримала в дар італійська поліція. Це Lamborghini Urus Performante, обладнаний для транспортування внутрішніх органів і ліків. Ним почнуть користуватися з наступного року.

Машину передав голова компанії Lamborghini. Церемонія відбулася біля будівлі МВС у Римі.

[Стефан Вінкельманн, голова компанії Lamborghini]:

«Це Lamborghini Urus Performante. Якщо порівняти з базовою версією, він нижчий, ширший і легший. Авто оснащено обладнанням дорожньої поліції, плюс у ньому є все необхідне для транспортування органів».

Кросовер потужністю 666 кінських сил розганяється до сотні за 3,3 секунди. Максимальна швидкість — 306 кілометрів за годину.

Urus приєднається до двох суперкарів Huracan, якими вже перевозять внутрішні органи, і стане шостим Lamborghini в автопарку італійської поліції.

[Марія Франческа Брускі, представниця поліції]:

«Співпраця Lamborghini та поліції триває вже 20 років. Ці автомобілі використовують лише спеціальні служби. Машини оснащено обладнанням для перевезення органів, тому такий транспорт служить для порятунку життів».

З 2004 року на суперкарах Lamborghini доставляли органи 242 рази. Також автомобілі використовували понад 380 разів, щоб оперативно надати допомогу на дорогах.

Так, востаннє терміново транспортували органи торік у лютому. Поліціянти проїхали 700 кілометрів за 4 години 45 хвилин, щоб доставити нирку з Л’Аквіли до Турина. 57-річний пацієнт отримав її вчасно.

Спорткари також беруть участь в інформаційних заходах, які популяризують культуру безпечного водіння.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: