08.03.2024
Телеканал NTD

Прем’єри та прототипи: які новинки показали автовиробники у 2023 році

Прем'єри та прототипи: які новинки показали автовиробники у 2023 році

Автомобільні бренди, як і раніше, тримають курс у бік електричного майбутнього. Так, прем'єра ще одного концепту..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Автомобільні бренди, як і раніше, тримають курс у бік електричного майбутнього. Так, прем’єра ще одного концепту на електротязі відбулась одразу на початку року. На виставці споживчої електроніки в Лас-Вегасі Volkswagen показав седан ID.7. Це шоста модель електричної лінійки німецької марки.

Базові версії мають задній привод з одним електромотором. Для повноприводних моделей передбачено два силові агрегати. На повному заряді ID.7 може проїхати 700 кілометрів.

На панелі приладів встановлено 15-дюймовий екран. Також автомобіль оснащено проєкційним дисплеєм з ефектом доповненої реальності.

Прем’єра серійного ID.7 відбулась у квітні. Автомобіль із кузовом ліфтбек прийшов на зміну середньорозмірним седанам Passat та Arteon і став флагманом бренду. Він конкурує з такими суперниками, як BMW i4 та Tesla Model 3.

Слідом за «фольксвагеном» дебютував концептуальний електричний пікап RAM. Його збудував північноамериканський підрозділ Stellantis. У ньому 800-вольтова акумуляторна батарея. Він має повний привід із двома електромоторами та регульовану пневмопідвіску. Продавати його планують почати 2024 року.

А це електричний концепт Peugeot Inception з футуристичною зовнішністю. Теж дітище Stellantis.

Ще один електричний прототип під брендом Afeela спільно збудували Sony та Honda.

Нідерландська компанія Squad Mobility показала цього року концепт-кар на сонячних батареях. Його створили для поїздок містом. Зарядні станції такій машині не потрібні.

Південнокорейський бренд Hyundai привіз новий електрокросовер Ioniq 5 на автосалон до Індії. Представив його зірка «Боллівуду» Шахрух Хан.

На цьому ж мотор-шоу дебютував середньорозмірний електрокросовер Suzuki. Поки що це прототип, але компанія покладає на нього великі надії. Він надійде на ринок у 2025 році.

Індійські виробники теж намагаються йти в ногу зі світовим автопромом. Vayve Mobility побудувала перший у країні електромобіль із сонячними панелями. Правда, його оснащено й електричною батареєю.

MG Motor India показала відразу дві моделі — електричну та гібридну.

Утім, не лише професіонали будують екологічний транспорт. Індійський учитель математики Білал Ахмед створив власний електрокар із сонячними панелями. Присвятив цьому 13 років. За основу взяв старенький Nissan Micra. Майстер переробив йому двері, і тепер вони відчиняються так само як у знаменитої DeLorean із фільму «Назад у майбутнє».
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: