25.05.2024
Телеканал NTD

Нема дощів: у Німеччині почалися лісові пожежі

Нема дощів: у Німеччині почалися лісові пожежі

Густі ліси Німеччини — місце дії численних казок і легенд. Ними вкрита третина території країни, і..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Густі ліси Німеччини — місце дії численних казок і легенд. Ними вкрита третина території країни, і тепер вони в небезпеці. Влада боїться, що брак дощів призведе до масштабних лісових пожеж.

Перші загоряння вже стаються. Цього тижня гасили пожежу біля міста Гуммерсбах, що на заході країни.

[Урсула Гайнен-Ессер, міністр довкілля землі Північний Рейн — Вестфалія]:
«Лісові пожежі зазвичай виникають через людей — недбалість, попіл, цигарки, машини, припарковані занадто близько до лісу…»

У квітні в Німеччині випало всього 5% звичної норми дощів.

[Матіас Нізар, голова комітету захисту лісів і клімату]:
«Щороку навесні буває період, коли земля вкрита сухим листям, і в березні-квітні завжди є ризик виникнення лісових пожеж, бо свіжа зелень ще не виросла. Цього року ситуацію погіршує те, що в нас кілька тижнів не було дощів. Це дуже нестабільне становище. Достатньо однієї жаринки, і буде катастрофа».

Ще одна загроза — короїди. Два минулих літа теж були небувало спекотними й сухими. Це ослабило мільйони дерев, і тепер вони не можуть захиститися від шкідливих комах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нема дощів: у Німеччині почалися лісові пожежіДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у Парижі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: