24.03.2024
Телеканал NTD

В Індії стався другий витік стиролу за добу, перший убив 11 осіб

В Індії стався другий витік стиролу за добу, перший убив 11 осіб

Ситуація, спричинена двома поспіль витоками газу на полімерному заводі на півдні Індії, під контролем. Про це..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Ситуація, спричинена двома поспіль витоками газу на полімерному заводі на півдні Індії, під контролем. Про це повідомляє влада міста Вішакгапатнам.

Завод розташований за 14 кілометрів від міста на східному узбережжі штату Андгра-Прадеш і належить південнокорейській компанії LG Polymers.

Перший витік стиролу стався вранці в четвер, коли багато жителів навколишніх сіл ще спало. Як наслідок, 11 людей загинуло, близько тисячі постраждало.

[С.Н. Прадган, голова Національних сил реагування на стихійні лиха]:
«Згідно з наявною в нас інформацією, 20‒25 осіб перебувають у критичному, але стабільному стані».

Людей у радіусі двох кілометрів від заводу закликали евакуюватися. Але, дізнавшись про велику кількість загиблих і постраждалих, покинуло свій дім багато й тих, хто живе далі. Люди просто пішли пішки, і ввечері чимало з них зупинилося на нічліг просто неба на дорозі уздовж пляжу.

[С.Н. Прадган, голова Національних сил реагування на стихійні лиха]:
«Підкреслюю, що ми будемо на місці, поки витік повністю не усунуть і не буде виконано інших заходів, що виправлять становище. Тож загалом ситуація під контролем, і зараз це більше питання лікування та відновлення постраждалих».

Як повідомляє компанія — оператор заводу, якщо вдихнути випари стиролу, то виникне запаморочення й нудота. Керівництво обіцяє забезпечити якнайшвидше лікування всім постраждалим. А влада штату Андгра-Прадеш виплатить сім’ям загиблих 10 мільйонів рупій. Це близько 130 тисяч доларів США.

Вона також обіцяє розслідувати причини трагедії. Згідно з попередньою версією, витік стався через те, що сировину зберігали надто довго.

Нагадаємо, найбільша за кількістю загиблих техногенна катастрофа в сучасній історії також сталася в Індії. Її називають Бгопальською катастрофою. 1984 року внаслідок аварії на хімзаводі американської корпорації стався викид випарів метилізоціанату. Загинуло щонайменше 18 тисяч осіб: три тисячі — безпосередньо в день інциденту й ще 15 тисяч — за наступні роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії стався другий витік стиролу за добу, перший убив 11 осібІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Перше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: