27.01.2024
Телеканал NTD

Безпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим

Безпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим

Вертоліт НАСА на Марсі більше не може літати. Про це оголосило космічне агентство США. Мініатюрний безпілотний..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Вертоліт НАСА на Марсі більше не може літати. Про це оголосило космічне агентство США. Мініатюрний безпілотний дрон Ingenuity («Індженьюїті»), що в перекладі означає «Винахідливість», завершує свою місію, яка тривала набагато довше, ніж планували.

У 2021 році Ingenuity став першим безпілотним літальним апаратом із двигуном, який здійснив політ на іншій планеті.

[Білл Нельсон, представник НАСА]:

«З жалем оголошую, що Ingenuity («Індженьюїті») — маленький гелікоптер, який говорив, що й далі може літати, — здійснив свій останній політ на Марсі. Під час приземлення принаймні одна з лопатей опорного гвинта з вуглецевого волокна була пошкоджена. Ми вважаємо, що вона вдарилася об поверхню. Ось такий вона має вигляд».

Ingenuity здійснив «аварійну посадку» під час свого передостаннього польоту. А коли 18 січня він летів востаннє, то втратив зв’язок із базою — марсоходом Perseverance («Персеверанс»), або «Наполегливість».

Свій дебютний політ Ingenuity здійснив у квітні 2021 року. Тоді він кружляв над поверхнею Марса протягом 39 секунд.

Гелікоптер важив 1,8 кілограма. Він літав на сонячній енергії і допомагав досліджувати Червону планету з повітря. Він також брав участь у розвідці цілей для марсохода Perseverance завдяки крихітній бортовій камері.

За даними НАСА, вертоліт пропрацював майже 1000 марсіанських днів, зокрема й у холодні зимові сезони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Безпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочим«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНайбільший у Європі «надрукований» будинок здали в орендуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів Чилі«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: