28.01.2024
Телеканал NTD

Курка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Курка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в'єтнамський Новий рік

Курка з «драконячими лапами» — популярний подарунок на Новий рік за місячно-сонячним календарем у В'єтнамі. Колись..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Курка з «драконячими лапами» — популярний подарунок на Новий рік за місячно-сонячним календарем у В’єтнамі. Колись цих птахів вирощували лише для правителів. Тепер делікатес може покуштувати кожен — були б гроші.

Порода називається донг тао. Вирощують курей в однойменному селі. Нгуєн Тхі Хонг Ньюнг — птахівниця в третьому поколінні.

[Нгуєн Тхі Хонг Ньюнг, фермерка]:

«Найцінніша частина курки — це її великі лапи. Курей звичайних порід фермери вирощують лише кілька місяців. Але курку донг тао треба вирощувати більш як рік. Що вона доросліша, то більші лапи, аж поки вони не будуть ось такими. Цьому півню два роки».

Від однієї курки донг тао можна отримати 100 яєць на рік. Усі яйця забирають і поміщають в інкубатор, бо птаха може роздавити їх великими лапами. Самців тримають в окремих клітках, щоб не билися. Є й інші проблеми.

[Нгуєн Тхі Хонг Ньюнг, фермерка]:

«Оскільки кури коштують дорого, треба бути обережними й добре про них дбати. У холодну погоду їх треба тримати в теплі, хоча звичайні кури можуть спокійно гуляти на вулиці».

Дорослі кури важать від трьох до шести кілограмів. Кілька років тому за одного птаха можна було вторгувати 2000 доларів. Наразі економіка у В’єтнамі переживає спад, тож ціна впала до 450 доларів. Однак це все одно дорого. Стільки в’єтнамці в середньому заробляють за місяць.

[Нгуєн Ню Нгок, фермер]:

«Курка донг тао просто дивовижна. Будь-яка частина дуже смачна, приємна. М’ясо соковите та солодке, і в нього особливий аромат. Але щоб курятина була солодкою і мала характерний аромат, птаху має бути щонайменше десять місяців, або й більше ніж рік».

Фермери завжди нетерпляче чекають на в’єтнамський Новий рік. Це найважливіше свято в країні. Його називають Тет. Нгуєн продає своїх птахів із «драконячими лапами» через інтернет. Тож перед Новим роком вона багато часу присвячує запису відеороликів.

У Донг Тао та сусідніх селах зараз тримають 800 000 курей місцевої породи. Вісім років тому їх було пів мільйона.
Коротке посилання на цю сторінку:

Курка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: