28.12.2024
Телеканал NTD

Фестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими

Фестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зими

Зимові вечори в Копенгагені тепер яскравіші. Тут почався фестиваль світла. У центрі міста та на околицях..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Зимові вечори в Копенгагені тепер яскравіші. Тут почався фестиваль світла. У центрі міста та на околицях розмістили 35 світлових інсталяцій. А де саме, можна дізнатися на вебсайті або у програмі.

[житель Копенгагена]:

«Це можливість доторкнутися до мистецтва в громадському просторі, коли світло змінює ландшафт Копенгагена. Прекрасний спосіб побачити місто в іншому світлі».

У заході беруть участь художники-декоратори з Данії та інших країн.

[Оле Самсое, учасник фестивалю]:

«Копенгагенський фестиваль світла — чудова ідея. <…> Дивишся на Копенгаген із нового ракурсу. Раптом усюди з’являється все це світло. Культові будівлі набувають іншого вигляду. Нам дуже подобається».

Усі інсталяції можна оглянути самостійно, а можна купити квиток на екскурсію та пройти за маршрутом із гідом. Він розповість багато цікавого про місто та фестиваль. Це свято, до речі, проходить усьоме.

Інсталяції запалюють щодня о п’ятій вечора. Об одинадцятій годині їх вимикають. Фестиваль триватиме три тижні. Його відвідають сотні тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиВ Італії вимирають газетні кіоскиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: