16.09.2024
Телеканал NTD

США не фінансуватимуть ВООЗ: Дональд Трамп вимагає розслідування

США не фінансуватимуть ВООЗ: Дональд Трамп вимагає розслідування

[Дональд Трамп, президент США

Дата завантаження: 2024-04-16

video

[Дональд Трамп, президент США]:
«Всесвітня організація охорони здоров’я не впоралася зі своїми прямими обов’язками й має бути притягнута до відповідальності».

Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна припиняє фінансувати ВООЗ, оскільки вона пізно попередила світ про небезпеку епідемії коронавірусу, а також повторювала неправдиву інформацію Китаю про ситуацію з епідемією.

Так ВООЗ тривалий час підтримувала запевнення Пекіна, що немає підтверджень того, що вірус передається від людини до людини.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Якби ВООЗ послала медичних експертів до Китаю, щоб оцінити ситуацію на місці, якби вона заявила про недостатню прозорість у Китаї, спалах можна було б придушити в зародку, і було б дуже мало смертей, дуже мало, якщо порівняти з нинішньою кількістю. Це б урятувало тисячі життів і не завдало б шкоди світовій економіці. Замість цього ВООЗ свідомо сприйняла запевнення Китаю за щиру правду. Вона захищала дії влади Китаю й навіть хвалила його».

2019 США перерахували ВООЗ близько 400 мільйонів доларів. Це близько 15% загального бюджету організації. Для порівняння, Китай виділив організації близько 40 мільйонів.

Дональд Трамп сказав, що хоче розслідувати реакцію ВООЗ на епідемію. Водночас він зауважив, що його країна й далі вкладатиме гроші у всесвітню охорону здоров’я.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Ми й далі спілкуватимемося з ВООЗ, щоб перевірити чи проведе вона реальні реформи. Поки ми переспрямуємо кошти на пряму взаємодію з іншими країнами».

Коли почалася епідемія коронавірусу, ВООЗ закликала всі країни виділити більш як мільярд доларів.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

США не фінансуватимуть ВООЗ: Дональд Трамп вимагає розслідуванняКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: