25.08.2024
Телеканал NTD

Біньямін Нетаньягу залишиться на посаді лише на найближчі 1,5 року

Біньямін Нетаньягу залишиться на посаді лише на найближчі 1,5 року

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу та його головний суперник Бені Ганц підписали угоду про формування уряду національної..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу та його головний суперник Бені Ганц підписали угоду про формування уряду національної єдності. Це поклало край року політичного глухого кута й дало змогу уникнути четвертих виборів. До цього під час трьох позачергових голосувань у квітні та вересні минулого року й у березні цього жодна з двох партій не змогла набрати необхідної більшості.

Нині ж політичні сили «Лікуд» Біньяміна Нетаньягу й «Кахоль-лаван» Бені Ганца домовилися розділити термін прем’єрства між двома лідерами. Згідно з угодою, перші півтора року в уряді головуватиме Нетаньягу. Потім його на такий самий термін змінить Ганц, який спочатку обійматиме посаду міністра оборони.

Під час тривалих перемовин сторони обговорювали низку питань, але так і не досягли згоди. Серед них процес призначення суддів і заплановане приєднання ізраїльських поселень на Західному березі річки Йордан.

Упродовж останнього року країною керував тимчасовий уряд, очолюваний Біньяміном Нетаньягу. Прем’єру також нині висунуто звинувачення в корупції, які він відкидає.

Рішення Ганца об’єднатися з нинішнім прем’єром може не сподобатися його прихильникам. Так однією з його головних передвиборчих обіцянок було те, що він за жодних обставин не формуватиме коаліцію з «Лікудом».

[житель Тель-Авіва]:
«Це найкраще рішення, бо в нас зараз понад мільйон безробітних, і більша частина компаній опинилася в складній ситуації. Нам потрібен уряд».

[жителька Тель-Авіва]:
«Звісно, я щаслива. Кожне демократичне суспільство раде новому урядові».

Якби не нова угода, країну неминуче чекав би розпуск парламенту й четверті позачергові вибори.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біньямін Нетаньягу залишиться на посаді лише на найближчі 1,5 рокуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: