19.03.2024
Телеканал NTD

Італія послаблює карантин, але туристів у Римі поки немає

Італія послаблює карантин, але туристів у Римі поки немає

В Італії вже кілька днів скасовують карантинні заходи. Однак центр Рима лишається безлюдним. Туристів немає, і..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

В Італії вже кілька днів скасовують карантинні заходи. Однак центр Рима лишається безлюдним. Туристів немає, і багато магазинів вирішили, що поки відкриватися недоцільно.

[Аллесіо Соле, житель Рима]:
«Трохи сумно, бо без туристів місту не вистачає барв. Але вони поступово з’являтимуться. Гадаю, за місяць чи два все повернеться в колишнє річище. Я оптиміст».

Біля знаменитого фонтана Треві теж незвично безлюдно. А на вітрині магазину навпроти висить вивіска з написом «Без допомоги уряду ми не можемо відкритися. Під загрозою тисячі працівників».

[Дієго Лонгобарді, житель Рима]:
«Трохи страху не завадить, щоб не втрачати пильності. Та не можна він нього ціпеніти. Це життя».

[Крістіна Кавалкіні, жителька Рима]:
«Напевно, найдивнішим мені здається те, що всі довкола носять маски. Це повертає до реальності. Сьогодні чудовий день, світить сонце, люди гуляють, хоч і небагато. Але всі магазини порожні, бо люди бояться щось приміряти. Відновлення дуже повільне».

Уряд Італії дозволив відкритися барам і магазинам. Однак вони мусять забезпечити соціальне дистанціювання.

[Ян Аббот, житель Рима]:
«Знаєте фільми, де після ядерної війни вулиці спорожніли, а ті, хто вижив, ходять у масках? Тут відчуваєш те саме. Але Рим прекрасний і без туристів, тож нормально».

[Карол Габісон, жителька Рима]:
«Моя маска на руці. Якщо знадобиться, я її надягну. Ми поважаємо правила, потрібно зберігати дистанцію від людей. Але країні треба відновлюватися й налагоджувати роботу».

Як очікують, нові послаблення набудуть чинності з 3 червня. Потім Італія планує відкрити кордон і знову приймати іноземних гостей. Та, за прогнозами, потік туристів буде недостатнім, щоб підтримати постраждалу від пандемії економіку країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італія послаблює карантин, але туристів у Римі поки немаєМарокко: лазні закриті, води немаєСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуНа Кубі закінчується паливо?У Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: