28.03.2024
Телеканал NTD

Населення Китаю зменшується другий рік поспіль

Населення Китаю зменшується другий рік поспіль

Населення Китаю, імовірно, зменшувалося другий рік поспіль через смерті від COVID-19. Торік влада КНР різко зняла..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Населення Китаю, імовірно, зменшувалося другий рік поспіль через смерті від COVID-19. Торік влада КНР різко зняла всі протикоронавірусні обмеження, а цієї зими країну охопила хвиля респіраторних захворювань.

Особливо масштабним став спалах пневмонії, якій притаманні важкі форми перебігу хвороби та висока смертність. Водночас страждають від неї і діти, і дорослі.

За оцінками демографів, дані чисельності населення в Китаї показують, що кількість нових народжень торік упала нижче за показник попереднього року, який становив дев’ять мільйонів 560 тисяч.

Пояснюють це не лише смертністю від хвороб, а й іншими проблемами: старінням населення та високими витратами на догляд за дітьми. Вплинула на це й тривала політика під назвою «Одна сім’я — одна дитина», яка діяла з 1979 по 2015 рік.

2022 року населення Китаю зменшилося вперше за 60 років. Цей історичний поворот, як очікують, стане початком тривалого зменшення населення. І це матиме глибокі наслідки для економіки Китаю та світу загалом.

Особливо гостро постала проблема старіння населення. Як очікують, китайців віком від 60 років до 2035 року буде 400 мільйонів. Це більше ніж населення США. Нині їх приблизно 280 мільйонів.

Варто зазначити, що торік титул найбільш населеної країни світу перейшов від Китаю до Індії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Населення Китаю зменшується другий рік поспільТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: