02.09.2024
Телеканал NTD

Температурний рекорд у Пекіні: 300 годин морозів

Температурний рекорд у Пекіні: 300 годин морозів

У Пекіні, столиці Китаю, побито новий температурний рекорд грудня за тривалістю морозу. Метеорологічна обсерваторія з 11..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

У Пекіні, столиці Китаю, побито новий температурний рекорд грудня за тривалістю морозу. Метеорологічна обсерваторія з 11 грудня зафіксувала понад 300 годин від’ємних температур поспіль. Це максимальний місячний показник із 1951 року, коли почали вести спостереження.

Країною прокотилася хвиля холоду й принесла хуртовини та морози. Температура повітря в деяких провінціях впала до історичного мінімуму.

Так, у північних та північно-східних регіонах Китаю з минулого тижня тривали рекордні холоди: у деяких районах температура опустилася до мінус 40 градусів і нижче. Метеорологи кажуть, що в усьому винен різкий наплив холодного повітря з Арктики.

Щодо Пекіна, тут уже близько двох тижнів температура повітря тримається на позначці мінус 10 градусів.

Хвиля холоду також принесла снігопади й мороз до інших районів. Маси плавучої криги зафіксували на багатьох ділянках річки Хуанхе в провінції Шаньсі — великому вугледобувному регіоні Китаю.

У місті Датун залізничне полотно посипали кварцовим піском, щоб збільшити тертя між поїздом та рейками під час рясного снігопаду.

Загалом температурні рекорди останніми тижнями фіксували в усій Північній Азії. Холодні зими — звичайне явище в цій частині світу. Але тепер морози там сильніші й триваліші. Це зумовлено витоком із полярного вихору. Це кругові масиви холодного повітря, що рухаються навколо Арктики й зазвичай тримаються на Північному полюсі, утримуючи арктичне повітря від вторгнення в нижні широти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Температурний рекорд у Пекіні: 300 годин морозівАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: