28.03.2024
Телеканал NTD

РБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному морі

РБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному морі

Рада Безпеки ООН у середу закликала єменських хуситів негайно припинити напади на кораблі в Червоному морі...

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Рада Безпеки ООН у середу закликала єменських хуситів негайно припинити напади на кораблі в Червоному морі.

Вона ухвалила резолюцію, в якій також закликала звільнити вантажне судно Galaxy Leader. Воно ходило під прапором Японії, але було пов’язане з ізраїльським бізнесменом. Корабель захопили торік у листопаді. На борту був екіпаж із 25 осіб.

За резолюцію проголосувало одинадцять членів РБ ООН. Чотири, зокрема Росія і Китай, які мають право вето, утрималися.

Проти не було жодного голосу.

РБ ООН, ухваливши резолюцію, підтримала створення оперативної групи під керівництвом США, яка захищатиме кораблі в Червоному морі та інших районах від атак хуситів.

Напади порушили морську торгівлю й змусили деякі судноплавні компанії обирати довші маршрути, щоб обійти Червоне море. А це може призвести до зростання цін на енергоносії та харчі.

Представник хуситів назвав резолюцію ООН «політичною грою» та заявив, що США порушили міжнародне право.

Хусити — пов’язані з Іраном бойовики, які захопили більшу частину Ємену під час громадянської війни. Вони обіцяють атакувати кораблі, які пов’язані з Ізраїлем або прямують до ізраїльських портів, щоб продемонструвати підтримку ХАМАСу. Кажуть, що робитимуть це доти, доки не завершиться воєнна операція в Газі.

Водночас багато атакованих кораблів не мали жодного стосунку до Ізраїлю.
Коротке посилання на цю сторінку:

РБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріСвітові ціни на какао б’ють рекордиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринку137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: