27.03.2024
Телеканал NTD

Влада Еквадору оголосила війну злочинним бандам

Влада Еквадору оголосила війну злочинним бандам

Уряд Еквадору оголосив війну злочинним угрупованням. Ситуація в країні загострилася 7 січня, коли з в'язниці втік..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Уряд Еквадору оголосив війну злочинним угрупованням. Ситуація в країні загострилася 7 січня, коли з в’язниці втік ватажок банди «Лос-Чонерос», на прізвисько Фіто. Після цього в деяких тюрмах сталися бунти. У відповідь президент Даніель Нобоа на 60 днів запровадив режим НС, щоб військовики навели лад.

Наступного дня в країні сталася низка нападів. Озброєні люди в масках увірвалися на телестанцію в Гуаякілі й перервали прямий ефір. Пізніше поліція заявила, що арештувала 13 підозрюваних та відновила порядок. Правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та два автомобілі. Затриманих звинувачують у тероризмі.

Також у різних районах Гуаякіля за день було вбито щонайменше вісім людей. Водночас у різних куточках країни невідомі викрали сімох поліціянтів.

Президент оголосив, що Еквадор перебуває в стані «внутрішнього збройного конфлікту». Він видав указ про визнання 22 банд терористичними організаціями та доручив військовикам їх знищити.

Голова об’єднаного командування збройних сил країни підтвердив, що армія починає нейтралізацію цих угруповань.

[Хайме Вела, командувач ЗС Еквадору]:

«З цієї хвилини всі терористичні групи, названі в указі (президента), стають воєнною ціллю. На карту поставлено сьогодення та майбутнє нашої батьківщини. І жодний теракт не змусить нас здатися. Ми не відступимо й не вестимемо переговорів: (суспільний) добробут, справедливість і порядок не можуть просити дозволу на існування або схиляти голову перед терористами».

Жителі країни налякані. У Кіто закриваються магазини й торгові центри.

[житель Кіто]:

«Люди не просто налякані, їх проймає жах. І це не дивно. Як це можливо, що в країні, яка потребує створення робочих місць та іншої підтримки, закриваються навіть торгові центри? Аж не віриться».

[жителька Кіто]:

«На роботі нам наказують іти раніше, щоби встигнути на транспорт, і кажуть, що треба триматися якомога далі від будь-яких (підозрілих) об’єктів. Загалом дуже страшно. Цю знервованість можна відчути всюди».

В Еквадорі діє багато злочинних угруповань, які вдаються до рекету, торгують наркотиками та скоюють убивства, зокрема й замовні. Водночас банди борються одна з одною за сфери впливу, дестабілізуючи ситуацію в країні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Влада Еквадору оголосила війну злочинним бандамПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до Каліфорнії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: