27.01.2024
Телеканал NTD

Снігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в Японії

Снігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в Японії

Снігопади на півострові Ното ускладнюють пошуково-рятувальні та відновлювальні роботи після сильного землетрусу, який стався в Японському..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Снігопади на півострові Ното ускладнюють пошуково-рятувальні та відновлювальні роботи після сильного землетрусу, який стався в Японському морі на Новий рік. Кількість загиблих зросла до 161. Щонайменше 560 осіб травмовано. 103 людини вважають зниклими безвісти. Понад 30 тисяч жителів залишилися без даху над головою.

Найбільше постраждала префектура Ісікава. Більш як 1300 будинків зазнало руйнувань. Понад 60 тисяч домогосподарств залишилося без води, ще понад 20 тисяч — без електроенергії.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Очікується рясний снігопад. У цій ситуації ми повинні вжити негайних заходів, таких як відправлення снігоприбиральних машин, щоб гарантувати безпеку постраждалих від стихійного лиха, зокрема в ізольованих районах».

Уряд також відправить до постраждалого регіону предмети першої потреби, зокрема теплі ковдри та пальне.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Ми координуватимемо дії з місцевою владою та пропонуватимемо підтримку, коли це необхідно».

Оскільки дороги зруйновано, гуманітарну допомогу до ізольованих районів доставляють військовослужбовці Сил самооборони Японії. Армійці мусять іти пішки важкопрохідною місцевістю й нести вантаж на собі.

Землетрус магнітудою 7,6 трапився 1 січня. Він став найсильнішим у Японському морі з 1983 року. Після землетрусу метеорологи попередили про цунамі в прибережних префектурах Ісікава, Ніїгата, Нагано та Тояма. Місцями висота хвиль сягала чотирьох метрів. Це було перше попередження про серйозне цунамі з 2011 року, коли сталась аварія на АЕС «Фукусіма-1».
Коротке посилання на цю сторінку:

Снігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїГонконг посилив закон про нацбезпекуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: