27.03.2024
Телеканал NTD

У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світі

У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світі

Регулятор ядерної енергетики Японії дозволив експлуатувати колись одну з найбільших за встановленою потужністю АЕС у світі...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Регулятор ядерної енергетики Японії дозволив експлуатувати колись одну з найбільших за встановленою потужністю АЕС у світі.

Усі сім реакторів японської атомної електростанції «Касівадзакі-Каріва» було зупинено у 2011 році після землетрусу та цунамі, які призвели до катастрофи на іншій АЕС — «Фукусімі».

Тепер почнеться процес перезапуску енергоблоків.

Станцією керує та ж компанія, що й АЕС «Фукусіма». Вона прагне повернути до роботи найпотужнішу у світі атомну електростанцію, щоб зменшити експлуатаційні витрати. Але на поновлення роботи ще мають дати згоду місцеві жителі префектури Ніїгата, що на узбережжі Японського моря.

Потужність електростанції становить 8212 мегаватів. Недавно на ній провели інспекцію і підтвердили, що всі енергоблоки справні та готові до роботи.

Варто зазначити, що ця АЕС постраждала від землетрусу ще 2007 року. Тоді працювало чотири енергоблоки. Станція зазнала коло 50 пошкоджень. Найсерйознішим було часткове руйнування резервуара зберігання відпрацьованого палива. Унаслідок цього радіоактивна вода потрапила в зону загального доступу під реактором. Частина витекла в море.

Також через пошкодження фільтрів частина радіоактивного пилу вийшла за межі АЕС.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світіЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денге

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: