27.12.2024
Телеканал NTD

Французька компанія подарувала Австралії землю під національний парк

Французька компанія подарувала Австралії землю під національний парк

Це зелений оазис серед земель із суворим кліматом. Називається він ущелина Ворлдс-Енд. Тут розташоване одне з..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Це зелений оазис серед земель із суворим кліматом. Називається він ущелина Ворлдс-Енд. Тут розташоване одне з небагатьох постійних джерел води північної частини штату Південна Австралія. А довкола ущелини посушлива територія.

Цей клаптик природного раю викупила одна французька енергетична компанія. І лише для того, щоби подарувати штату. Ущелина площею тисячу гектарів стане національним заповідником.

[Луї де Самбюсі, директор енергетичної компанії]:

«Мені вже пощастило побувати тут кілька разів. Це місце унікальне».

Раніше ущелина належала фермерам.

[Майк Вільямс, працівник служби національних парків]:

«Це прихована перлина. На дорозі є вказівник із написом, але він не дає жодного уявлення про унікальність цього місця. Тільки коли доберешся сюди й прогуляєшся вздовж річища, подивишся на червоний пісок і воду, і на саму ущелину, то відчуєш, яке це особливе місце».

Такий щедрий дар компанія зробила як компенсацію за те, що побудує в Південній Австралії електростанцію. Вона перетворюватиме енергію сонця та вітру й зберігатиме надлишки в акумуляторних батареях.

Ця електростанція стане однією з найбільших таких на планеті. Вона зможе виробляти 1000 мегаватів вітрової енергії та 600 мегаватів сонячної. Акумулятори зберігатимуть 900 мегаватів.

[Сьюзан Клоуз, в. о. прем’єр-міністра Південної Австралії]:

«Гадаю, дедалі більше людей хочуть, щоб екологія ставала кращою, а не гіршою. Компанії, що працюють із відновлюваною енергетикою, як і будь-які інші, розвиваючись, упливають на природу».

У наступні 30 років французька компанія підтримуватиме національний парк. Він стане туристичним визначним місцем. Також тут приділять увагу збереженню рідкісних видів тварин та рослин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французька компанія подарувала Австралії землю під національний паркЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНа Кубі закінчується паливо?Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Погорільці в Чилі відновлюють своє житлоКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: