26.09.2024
Телеканал NTD

В очікуванні Олімпіади: як японський фехтувальник став кур’єром

В очікуванні Олімпіади: як японський фехтувальник став кур'єром

Японський фехтувальник Рьо Міяке ще недавно щосили готувався до Олімпіади-2020 у Токіо. Але через пандемію спортивний..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Японський фехтувальник Рьо Міяке ще недавно щосили готувався до Олімпіади-2020 у Токіо. Але через пандемію спортивний захід вирішили відкласти щонайменше на рік. Тож спортсмен опинився в складній ситуації: тренуватися він не може, бо спортзали закриті, а брати гроші в спонсорів не дозволяє совість.

Під час Олімпіади в Лондоні 2012 року Рьо завоював срібло. Завдяки цьому низка компаній була готова його спонсорувати під час Ігор у Японії.

[Рьо Міяке, фехтувальник й олімпійський медаліст]:
«Наш тренувальний центр закрито. Навіть матчі не проходять. Поки невідомо, як і за яких обставин я братиму участь в Олімпіаді. Подумав, що в такій ситуації одержувати підтримку буде дещо нечесно. Я попросив спонсорів поки мені нічого не платити».

Тепер Рьо тимчасово працює кур’єром. Каже, це допомагає йому зберігати фізичну активність.

[Рьо Міяке, фехтувальник й олімпійський медаліст]:
«Нині я покладаюся на заощадження. Без спонсорів потрібно заробляти самому. Вирішив попрацювати в службі доставляння Uber Eats. Це допоможе не втратити форму».

Рьо заробляє приблизно 19 доларів на день. Він каже, що в період пандемії попит на такі послуги дуже великий.

[Рьо Міяке, фехтувальник й олімпійський медаліст]:
«Ризик заразитись невисокий. Здається, що під час доставлянь часто контактуєш із людьми, але в застосунку радять залишати їжу біля дверей і не чекати одержувача. Тобто єдине місце, де контактуєш із людьми, це ресторан».

Рьо Міяке якраз проходив кваліфікацію, коли оголосили карантин. Він поки не знає, чи встигне гідно підготуватися до наступних відбіркових турнірів.
Коротке посилання на цю сторінку:

В очікуванні Олімпіади: як японський фехтувальник став кур’єромЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівня100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: