08.06.2024
Телеканал NTD

Індія: лікарняні клоуни смішать робітників-мігрантів

Індія: лікарняні клоуни смішать робітників-мігрантів

Індійські клоуни, які зазвичай працюють із пацієнтами в лікарнях, цього разу намагаються підняти настрій робітникам-мігрантам. На..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Індійські клоуни, які зазвичай працюють із пацієнтами в лікарнях, цього разу намагаються підняти настрій робітникам-мігрантам.

На цьому стадіоні в Нью-Делі тимчасово живуть сотні робітників, які через карантин не можуть поїхати додому. Багато хто із сім’єю.

Сушела — з північного штату Уттар-Прадеш. У Делі працювала прасувальницею одягу. Через пандемію роботи немає. Клоуни викликали в неї усмішку.

[Сушела Кумарі, робітниця-мігрантка]:

«Попри такий час ми трохи стали щасливішими. Ненадовго відволіклися від своїх проблем. А так я постійно думаю про те, як повернутися додому. Дуже важко».

[Сандг’я, дочка робітника-мігранта]:
«Мені добре. Виступ сподобався. Мені сподобалося з ними гратися».

Розвеселити людей у такій складній ситуації — непросте завдання. Але клоуни вкладають усю душу.

[Шитал Агарвал, лікарняний клоун]:
«Їм дуже важко, бо всі хочуть додому. Багато хто казав: як можна сміятися, коли вони тут застрягли. Тому поки складно сказати, як усе пройшло. Ми намагалися, але це було дуже складно».

34-річна Шитал зайнялася клоунським мистецтвом чотири роки тому, коли побачила, як працює лікарняний клоун. Захопилася всім серцем. Потім, опанувавши навички, зібрала невелику команду однодумців.

На час пандемії відвідувати лікарні заборонено, тому Шитал із сестрою вирішила смішити заробітчан.

[Шитал Агарвал, лікарняний клоун]:
«Я не боюся заразитися. Більше боюся, що не зможу їх розсмішити. Тому перед кожним виступом думаю, що можна зробити, щоб вони стали щасливішими».

Через обмеження, пов’язані з пандемією, в Індії в скруті опинилося приблизно 100 мільйонів робітників-мігрантів. Багато з них працювали на швейних фабриках, будівництвах і цегляних заводах. Зараз деякі виробництва почали поступово відновлювати діяльність.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індія: лікарняні клоуни смішать робітників-мігрантівДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: