18.10.2024
Телеканал NTD

Величезний резервуар під Парижем намагаються завершити вчасно

Величезний резервуар під Парижем намагаються завершити вчасно

Будівництво гігантського резервуара для води під Парижем намагаються завершити вчасно. Він дасть змогу контролювати рівень забруднення..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Будівництво гігантського резервуара для води під Парижем намагаються завершити вчасно. Він дасть змогу контролювати рівень забруднення Сени під час Олімпіади 2024 року та після неї. Завдяки чому багато водних змагань можна буде провести на річці.

Величезний підземний басейн об’ємом 50 000 кубічних метрів будують на півдні столиці під паризьким залізничним вокзалом Аустерліц. Його обсяг дорівнює 20 олімпійським басейнам.

У резервуарі збиратимуть опади після рясних дощів. Зараз під час злив стара каналізаційна система столиці не справляється. Як наслідок, неочищені стічні води потрапляють у Сену. Резервуар має розв’язати цю проблему. У результаті концентрація кишкових паличок та ентерококів у річці буде в межах норми.

Представник паризької мерії каже, що дощове літо ускладнило завдання зробити купання в Сені безпечним. Але він має надію, що проєкт вартістю півтора мільярда доларів матиме ефект.

[Бенжамін Реньо, представник міської адміністрації]:

«Це як марафон. Ми біжимо його вже кілька років. І зараз ми наближаємося до фінішу».

Місто вже давно працює над проєктом забезпечення можливості купатися в Сені. Ігри 2024 року — це добрий шанс прискорити його реалізацію та провести кілька спортивних заходів на знаменитій річці, як це було на перших Олімпійських іграх у Парижі в 1900 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Величезний резервуар під Парижем намагаються завершити вчасноТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Кенії зростає кількість жертв повенейНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: