18.08.2024
Телеканал NTD

Світлове шоу та «Спляча красуня»: казкове Різдво в родовому гнізді Мальборо в Англії

Світлове шоу та «Спляча красуня»: казкове Різдво в родовому гнізді Мальборо в Англії

На казковий світ перетворилося родове гніздо герцогів Мальборо, що біля англійського містечка Вудсток. У цьому палаці..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

На казковий світ перетворилося родове гніздо герцогів Мальборо, що біля англійського містечка Вудсток. У цьому палаці в 1874 народився їхній нащадок Вінстон Черчилль.

На стінах палацу Бленгейм розігрується світлове шоу, а великий парк зустрічає гостей різнобарвними вогнями та різдвяними ялинками.

Дорогою можна дістатися чарівного лісу з мерехтливих квітів, а потім потрапити до самого Санта-Клауса. Він радо вітає гостей.

[Домінік Гейр, директор Палацово-паркового ансамблю «Бленгейм»]:

«Це наша грандіозна експозиція. Вона поєднує великі нові інсталяції зі старою класичною експозицією “Вогненний сад”, створюючи найдовшу освітлену стежку в історії палацу, а також прикрашаючи озеро. Це дивовижно».

Бленгеймський палац прикрашають до Різдва вже вісім років. Цього разу до невпізнання змінилися й зали найбільш історичної будівлі. Кожна кімната — розділ із казки «Спляча красуня». Прогулянка палацом завершується на радісній ноті: принцеса прокидається.

[Домінік Гейр, директор Палацово-паркового ансамблю «Бленгейм»]:

«У палаці до самого вечора ми дивимося казку про сплячу красуню. Це не просто оздоблені статуї. Це повне переосмислення інтер’єру палацу з метою розповісти історію про принцесу. Тут потрапляєш до іншого світу».

Палац 12-го герцога Мальборо відкрито для гостей увесь рік, але найбільше їх у різдвяний сезону.

[гостя палацу]:

«Нам усе сподобалося. Приємно знову побачити “Сплячу красуню”. Трохи спогадів про дитинство, а потім фантастичні вогні».

[гостя палацу]:

«Я вже кілька разів була тут раніше. Щороку палац прикрашають гарною ілюмінацією та іншим, але завжди є щось особливе. Думаю, тут усюди є щось нове та захопливе».

Організатори шоу очікують, що у святковий сезон тут побуває 300 тисяч гостей. Отримані кошти підуть на реставрацію.

Маєток герцогів Мальборо — один із найбільших палацово-паркових ансамблів Англії. Його збудували в першій половині XVIII століття.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світлове шоу та «Спляча красуня»: казкове Різдво в родовому гнізді Мальборо в АнгліїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні Барселони40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в Аргентині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: