28.08.2024
Телеканал NTD

Експрем’єр Девід Кемерон знову став міністром, але не головним

Експрем'єр Девід Кемерон знову став міністром, але не головним

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон визнав, що його нова посада міністра закордонних справ не зовсім..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон визнав, що його нова посада міністра закордонних справ не зовсім звичайна як для ексголів британського уряду. Проте він висловив сподівання, що його досвід буде корисним у нинішній ролі.

[Девід Кемерон, міністр закордонних справ Великої Британії]:

«Я знаю, що прем’єр-міністри зазвичай не повертаються таким чином, але я вірю в держслужбу. Я надіюся, що шість років на посаді прем’єр-міністра та 11 років керівництва Консервативною партією дали мені корисний досвід, контакти, зв’язки та знання».

Кемерон підтвердив свою лояльність нинішньому прем’єр-міністру Ріші Сунаку попри те, що раніше критикував його політику.

[Девід Кемерон, міністр закордонних справ Великої Британії]:

«Я хочу його підтримати. Я став членом команди й беру на себе пов’язану з цим колективну відповідальність кабінету міністрів».

Кемерон залишив Даунінг-стріт у 2016 році після референдуму про членство Великої Британії в Євросоюзі. Результати голосування для нього виявилися несподіваними й змусили подати у відставку.

Зі слів Ріші Сунака, Кемерон на посаді голови МЗС використовуватиме свій досвід. Він також подякував за роботу на цій посаді Джеймсу Клеверлі, який тепер обійняв посаду міністра внутрішніх справ.

[Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Останній рік був одним із найвагоміших для британської зовнішньої політики. Неабиякою мірою це заслуга Джеймса Клеверлі. Я знаю, що він принесе такий же ентузіазм у роботу міністра внутрішніх справ. І я радий, що призначив нового міністра закордонних справ, який розвиватиме все, чого ми досягли за останній рік».

Сунак звільнив попереднього голову МВС Суеллу Браверман після її критики на адресу поліції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експрем’єр Девід Кемерон знову став міністром, але не головнимНирки — у центрі нової кризи в НепаліПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніВеликі повені на півночі Іраку: є загибліТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату Колорадо«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для Росії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: